• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Već danas isplanirajte kuda ćete otići za predstojeći vikend: 11. Mrnjau Fest u Beogradu

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za 11. i 12. maj u Domu omladine zakazan je novi sastanak ljubitelja mačaka kojima će se predstaviti više od 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope

  • 0
Mrnjau Fest Foto: Felinološko društvo LePETit

Jedanaesti beogradski Mrnjau Fest ponovo će obradovati ljubitelje mačaka: zakazan je za 11-12. maj, u Domu omladine Beograda, gde će se predstaviti više od 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope. Mace će se takmičiti za prestižne titule, a brojni posetioci će biti u prilici da navijaju, glasaju za svog favorita, a možda i udome neku zdravu i lepu macu!

Prolećni Mrnjau Fest je poseban doživljaj za ljubitelje mačaka i sve ljude radoznale duhom. To je poseban vikend tokom koga posetioci uživaju u dobrim vibracijama, radosti i vedrom raspoloženju. Svaki Mrnjau Fest se pamti ne samo po po izuzetnim macama, već i po nasmejanim licima posetilaca svih uzrasta.

Mrnjau Fest Foto: Felinološko društvo Le PETit

Ljubitelji mačaka tvrde da je Mrnjau Fest najbolji vikend relaks-tretman, dešavanje ispunjeno zaraznom pozitivnom energijom koje samo mace mogu da "ispredu".

Mnogi gradovi u Evropi mogu se pohvaliti da imaju cat caffe, ali samo Beograd ima jedinstveni Mrnjau Fest!

Takmičenje rasnih mačaka na Mrnjau Festu

Glavni program festivala je dvodnevno međunarodno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja mace će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima. Cilj međunarodnih WCF sudija i odgovornih odgajivača je da se izdvoje mačke koje odgovaraju propisanim standardima rasa. To je najbolji način da se različite mačije rase, od kojih su neke veoma retke, očuvaju i dalje razvijaju.

Nakon ocenjivanja za stolom mace će se međusobno nadmetati u atraktivnim kup takmičenjima, takozvanim ringovima. WCF ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Radoznali posetioci će biti u prilici da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, te da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku da i sami iznesu svoje utiske, i navijaju za svog mačjeg favorita! Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu – Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Mrnjau Fest Foto: Felinološko društvo LePETit

Udomljavanje mačaka na Mrnjau Festu

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Sve ponuđene mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne kompanije će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak!

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. maja u Domu omladine Beograda. Takmičenje mačaka je od 10-18h, a udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan, a za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tradicionalni deseti Mrnjau Fest u Beogradu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari