• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trenutak kad policija iz Kolorada upada u užarenu prikolicu i spasava psa iz pakla

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policijska uprava Vit Ridž dobila je prijavu o zarobljenom psu nakon čega je izašla na teren i oslobodila životinju, spasavajući je od sigurne smrti

  • 0
Pas u prikolici Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Policijska uprava Vit Ridž u Koloradu 22. juna dobila je prijavu o psu zatvorenom u paklenoj vrelini jedne prikolice, nakon čega je izašla na teren i oslobodila životinju, spasavajući je od sigurne smrti. Zabrinuti meštanin obratio se policiji zbog prikolice koja je tri dana bila parkirana u naselju, a kako je vreme postalo sve toplije, čovek je primetio psa koji je bio sam u prikolici.

Policija je brzo izašla na lice mesta: koristeći infracrveni termometar, proverili su temperaturu unutar prikolice i pronašli očitavanja između 31 i 36 stepeni! Ipak, više ih je zabrinula telesna temperatura psa koja je pokazivala 38 stepeni, što je bio znak potencijalnog toplotnog udara. Ubrzo su kontaktirali patrolu koja je stigla i pomogla da iz prikolice izvedu ošamućenog psa, prenosi Newsweek.

Policijski službenik kaže da je Denver suočen sa istorijskim rekordom kad je reč o početku leta i temperaturama vazduha koje su konstantno iznad 35 stepeni Celzijusa. Posao policije Vit Ridža, osim obezbeđivanja javne bezbednosti, podrazumeva i zaštitu kućnih ljubimaca i drugih životinja.

Ovaj video zapis, koji je osvanuo na fejsbuk stranici PU Vit Ridž, pokazuje šta radi policija ove oblasti i ujedno je podsetnik vlasnicima da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora u automobilima i prikolicama.

Psi se mogu vrlo brzo pregrejati u vrelim prikolicama ili automobilima: ako je spoljašnja temperatura 23 stepena C, unutrašnja temperatura u parkiranom automobilu može se popeti na 43 stepena za samo nekoliko minuta, a pas će pretrpeti ozbiljnu toplotnu iscrpljenost i uginuti.

Psi se bore da regulišu svoju telesnu temperaturu prvenstveno dahtanjem koje postaje neefikasno kada su zaglavljeni u zatvorenom i vrućem prostoru.

Ovaj incident se još istražuje: vlasnik je poznat, ali policija ne može da stupi u kontakt sa čovekom protiv koga se već vodi istraga zbog surovosti i nehumanog postupanja prema životinji.

Pas koji je spasen iz užarene prikolice bio je uplašen, ali je sarađivao, pa je odveden u "Foothills Animal Shelter" i brzo je udomljen, objavio je VRPD na Fejsbuku.

Nažalost, uginuće pasa kao rezultat zarobljavanja u vrućim vozilima dešava se suviše često. Jedan pas uginuo je lane, nakon što je ostavljen u vrelom automobilu, dok je njegov vlasnik navodno bio u kazinu na Rod Ajlendu. Prošle nedelje pokrenuta je istraga nakon smrti psa poznatog kao K-9, koji je ostavljen u vrelom automobilu u Džordžiji.

Nakon što je policijska uprava podelila incident na svojoj Fejsbuk stranici, mnogi stanovnici ove oblasti su požurili da ostave komentare i zahvale se čuvarima reda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čuva ga kao malo vode na dlanu: Mama pas ušuškala svoje štene

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari