• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ceo svet grca u suzama: Na TikToku 16. juna osvanuo snimak bolesnog psa koji odlazi iz doma

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izbezumljena porodica gledala poslednji video voljenog ljubimca sa sigurnosne kamere

  • 0
Pas Foto: Printskrin/TikTok/@kligkl6

Na TikToku je 16. juna osvanuo snimak zbog koga ceo svet grca u suzama: korisnik @kligkl6 objavio je video zapis sa kućne bezbednosne kamere koja je snimila porodičnog psa kako polako hoda stazom i izlazi iz dvorišta, a potom nestaje u noći. Porodica je ujutru - peške i automobilima - krenula u potragu za sibirskim haskijem po imenu Plavi koji je bolovao od dijabetesa. Potraga za Plavim se nastavila i putem društvenih mreža sve dok se na vratima njihovog doma nije pojavio sused koji je morao da im saopšti najtužniju vest.

Šta se zaista dogodilo te kobne noći, kad je pas nečujno i tužno izašao iz dvorišta, zauvek će ostati misterija. Ali, ono što se zna je da je komšija pronašao Plavog na svojoj farmi: pas je ležao pored krava, kod kojih je došao te noći, zavtorio oči i prešao most duginih boja.

"Ne znamo šta je uzrokovalo njegovu smrt", objasnio je vlasnik u TikTok klipu, prenosi Newsweek.

Blu (Plavi) je patio od dijabetesa i primao je insulin. Nekoliko nedelja pre tragičnog događaja, Bluov veterinar predložio je porodici da razmisle o humanoj eutanaziji. Kao i mnoge druge porodice, oni to nisu mogli da urade.

Pogledajte snimak sa TikToka na kome haski šeta stazom usred noći: tada ga je sigurnosna kamera snimila poslednji put.

@kligkl6 I might delete this #loss #dog #blue #husky #memories #heartbroken ♬ Sad song by piano and violin(886018) - NOVA

Odluka o eutanaziji ljubimca je lična i veoma teška. Pas sa dijabetesom može da se leči, ali često brzo pokaže znake da se približava kraju života: slabost, napade, hronično povraćanje, smanjen apetit, gubitak težine, ponavljajuće infekcije, neutaživo pijenje vode.

Srceparajući TikTok snimak ima više od 4,3 miliona pregleda i skoro 250 hiljada lajkova.

"Kada je vaš ljubimac bolestan i zna da mu se bliži kraj, on će otići nekud da bude sam, kako ga vlasnici ne bi videli da pati", prokomentarisao je jedan gledalac.

"Nikada neću razumeti kako psi - naši verni pratioci - biraju da u ovakvom momentu budu sami. Tako mi je žao zbog tvog gubitka", saoseća drugi.

Treća osoba je napisala da ju je ovo rasplakalo i da nije u redu što mnogi ljudi ne razumeju kako je to kad izgubite kućnog ljubimca, jer su oni naša porodica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Krenite ja ću vam pokazati put: Sibirski haski kao vodič za planinare

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari