• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovih 15 rasa pasa biće prave dadilje i zaštitnici vaših mališana: Jedna s reputacijom opasne je izuzetno nežna

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ova lista rasa koje uživaju da brinu o maloj deci na svoj način nije konačna

  • 0
Bigl i beba Foto: Shutterstock/Przemek Iciak

Novopečeni roditelji imaju dovoljno obaveza tokom dana i noći i poslednje na šta treba da misle je savršen izbor kućnog ljubimca koji će zaokružiti porodičnu priču. Ipak, bez obzira na danonoćne brige i obaveze oko malog čoveka, mnogi roditelji ne žele da se odreknu ljubimca, pa čak i razmišljaju da ga nabave odmah po rođenju deteta ili kad mališan poodraste.

Studije podsećaju na činjenicu da deca koja odrastaju uz pse imaju mnogo društvenih i zdravstvenih koristi.

Postoji mnogo rasa pasa koji imaju savršen karakter za suživot sa bebom ili malim detetom, piše Alwayspets.

Lista rasa pasa koje uživaju da brinu o bebama i maloj deci na svoj način nije konačna, a mi predstavljamo samo 15 rasa.

Podsećamo da decu i pse uvek treba nadgledati.

Zlatni retriver

Zlatni retriver Foto. Shutterstock/Nikaletto

Ovaj veličanstven pas imaju zasluženu reputaciju vrhunskog porodičnog prijatelja: strpljiv i opušten, biće izvanredan drugar vašem detetu.

Bigl

Bigl Bigl Foto: Pixabay

Bigl je lep i prijateljski raspoloženi pas koji uživa u šetnjama i više voli da upija mirise i zvuke nego da trči. Biglovi imaju nežnu narav, prilagodljivi su i vole da budu sa porodicom.

Škotski ovčar

Škotski ovčar Foto: Shutterstock/Dmitry Laudin

Neverovatno energičan i inteligentan, ovaj pas će uživati u ulozi dadilje i štitiće vašu bebu ozbiljno i odgovorno, baš kao što bi obavio bilo koji drugi zadatak. Sve dok ih stimulišete da rade, škotski ovčari će biti srećni i korisni članovi vaše porodice.

Buldog

Engleski buldog Engleski buldog Foto: Pixabay

Njima gotovo ništa ne smeta osim da ih primoravate da budu aktivni, ali kad je reč o aktivnostima sa malom decom, tu ne morate brinuti, jer će se s njima igrati bez prestanka. Buldozi vole pažnju i maženje, pa što više takve igre za njih spremite, to bolje za njih. A ima li šta lepše od slike bebe i buldoga koji se igraju?

Njufaundlendski pas

Njufaundlendski pas Njufaundlendski pas Foto: Pixabay

On je nežan div sa divnim afinitetom prema deci koje čuva i obožava igru s njima. Njufaundlendski pas voli da trči unaokolo, da vežba i da se igra, a zatim i da se ušuška kako bi bio mažen. Često nije svestan svoje veličine i nije zlopamtilo ako ga malo dete povuče za rep ili dlaku i voli zagrljaje, pogotovo one nespretne koje im daruju najmlađi ukućani.

Pudla

Toj pudla Foto: Shutterstock/Nynke van Holten

Pudla je jedna od najinteligentnijih rasa koja se odlično obučava i brzo shvata granice i očekivanja koja im postavljate. Voli decu, ne linja se preterano, zabavna je i razigrana: pa šta ćete više od ovoga?

Labrador retriver

Labrador retriver Foto: Shutterstock/Srdjan Randjelovic

Kao i zlatni retriveri, labradori su najčešći izbor porodičnih pasa koji obožavaju malu decu, a bebe tretiraju kao svoje štence. Vole da se igraju i maze, tako da su savršeni prijatelji za vaše mališane. Pošto obožavaju da jedu, budite oprezni da ne preotmu detencetu koji zalogaj!

Mops

Mops Foto: Shutterstock/studio37th

Mops je kao malo dete: voli da se igra i trči unaokolo, ali uživa u pauzama maženja i izležavanja. Jedini problem koji mogu da naprave je hrkanje, pa nabavite svojim mališanima čepove za uši.

Bokser

Najbalavije rase pasa Bokser Foto: Pixabay

Bokser ume satima da se igra i zabavlja sa svim članovima porodice, pa i sa najmlađima prema kojima ima poseban afinitet. Neće se buniti ako posluži kao "čiviluk" na koji će se deca "kačiti" i biće srećan sve dok je u centru pažnje.

Mastif

Rase pasa sa naborima Napuljski mastif Foto: Pexels/Anil Sharma

Ne dozvolite da vas njegov izgled prestraši, jer mastif je veliki drug i divan mazuljko koji se vezuje za ljude brzinom munje i štiti sve članove porodice, pogotovo najmlađe. Mastif uživa u igri i reagovaće samo ako nanjuši pretnju po svoju porodicu.

Dalmatinac

Dalmatinac Foto. Shutterstock/miraswonderland

Možda postoji 101 razlog da volite ovog psa zahvaljujući popularnom Diznijevom crtaću, ali istina je da je ovo razigran, zabavan i lep pas koji voli decu i s njima rado trči, dok noću uživa da spava pored njih. Ako živite na selu, budite sigurni da će dalmatinac uživati u zabavi u prirodi i da će jedino biće koje će mu biti drago skoro kao vaši mališani biti - konj.

Kovrdžavi bišon

Kovrdžavi bišon Kovrdžavi bišon Foto: Shutterstock/Eudyptula

Kovrdžavi bišon će dati sve od sebe da bude u centru pažnje i uživaće ako su svi zaljubljeni u njega, ali će mu biti drago da svoju slavu podeli sa malom decom. On se brzo prilagođava novim situacijama i ništa ne može da ga izbaci iz ravnoteže, pa ćak ni dolazak bebe u dom.

Australijski ovčar

Australijski ovčar Foto. Pixabay

Energični lepotan koji voli da stalno nešto radi, pa će mu trčanje za malim detetom koje je tek prohodalo biti velika zabava i privilegija. Australijski ovčar je lojalan svojim ljudima, pa čak i najmlađem članu porodice na koga, istina, prvo mora da se navikne. Veoma je pametan, lako uči i uživaće u interakciji sa svima, pa i sa decom.

Bul terijer

Bul terijer Foto: Shutterstock/Eudyptula

Igra sa ovim psom ponekad može delovati grubo, ali je istina da bul terijer obožava mališane sa kojima će rado deliti prostor i biti mazan, pun ljubavi i zaštitnički nastrojen.

Vižla

Vižla Foto: Shutterstock/dezy

Ovaj pas će biti najsrećniji ako ima prostor za trčanje, jer će istrošiti energiju, a potom se sklupčati na sesiju maženja sa malim vlasnikom. Vižla je nežan pas atletske građe i biće srećna da zabavlja dečicu sa kojom će rado odlaziti i na spavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vučjak spasio jednogodišnje dete svog gazde od razjarenog bika: Verni prijatelj i zaštitnik na delu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari