• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uživanje u kasnom letu: 13 proverenih i zanimljivih saveta za opuštanje vlasnika i njihovih pasa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bilo da istražujete prirodu, zajedno se kupate ili upražnjavate interaktivne igre, svaka aktivnost će učiniti čuda za fizičko i mentalno zdravlje ljubimca

  • 0
Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/eyeimage

Iako je kraj avgusta, leto traje i po svemu sudeći još ćemo imati tople dane (nadamo se podnošljivije) za uživanje i igru sa ljubimcima.

Bilo da istražujete prirodu, zajedno se kupate ili upražnjavate interaktivne igre, svaka letnja aktivnost će učiniti čuda u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja psa. Evo i 13 naših predloga avantura koje u poznim i prijatnim letnjim danima možete upražnjavati sa svojim kucovima.

Avanture na otvorenom

1. Piknik u parku

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/Nadine Doerle

Piknik u parku pruža odličnu priliku da se opustite i zabavite sa svojim četvoronožnim drugarom. Spakujte korpu sa hranom, koju može i pas da jede, poput lubenice, borovnica, ananasa... zajedno sa poslasticama za pse i hladnom vodom. Uživajte u kvalitetnom vremenu koje ćete provesti zajedno, uživajući u suncu i druženju.

2. Pseće igre

Socijalizacija je najbitnija za pse, a pseća druženja su odličan način da se to postigne. Dogovorite se o susretima ljubimaca sa drugim vlasnicima i izaberite siguran, zatvoren prostor. Obratite pažnju na govor tela pasa da biste bili sigurni da će sve interakcije biti pozitivne i zabavne.

3. Šetnje u prirodi

Vodite psa u šetnje prirodom i slikovitim stazama, gde može da uživa u novim mirisima i lepim slikama. Držite psa na povocu i poštujte pravila i smernice staze. Ponesite kesice za otpatke (čak i za pseći izmet), vodu i pribor za prvu pomoć kako biste osigurali bezbednu i prijatnu šetnju za oboje.

4. Foto seanse

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/pasja1000

Uhvatite zabavne trenutke leta slikajući i snimajući psa. Idite na neku lepu lokaciju i pustite psa da uživa, što ćete ovekovečiti kamerom ili fotoaparatom.

5. Boravak u parku za pse

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/Stevelancaster

U parkovima za pse naši ljubimci mogu bezbedno da se okupljaju i opuštaju, da trče, igraju se i sklapaju nova prijateljstva. Ako još niste vodili psa u ovakve parkove, nikad nije kasno da to učinite, pa neka vam ovo leto bude početno!

Mesta za kupanje pogodna za pse

6. Dan na plaži

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/Inonoyazy

Budući da psi ne mogu da dođu na svaku plažu, odaberite onu gde je dozvoljen pristup kućnim ljubimcima. Ponesite igračke za plažu da bi psu dan bio ispunjen zabavom! Ne zaboravite da psa okupate tekućom vodom, ukoliko posetite plažu na moru, i da mu sa šapa i dlake uklonite so ili pesak.

7. Zabava u bazenu

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay//825545

Ako nemate pristup plaži, uvek možete da nabavite manji bazen u kome će vaš pas uživati. Bazen za decu je najbolji izbor. Nadgledajte psa dok se zabavlja i obezbedite mu senovito mesto da se rashladi i odmori.

Planinarske staze za pse i vlasnike

8. Pešačke staze

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/furryportraits

Istražite pešačke staze pogodne za pse u vašem kraju i izaberite onu koja odgovara nivou njegovih aktivnosti. Počnite sa kraćim šetnjama i s vremenom povećavajte razdaljinu. Ne zaboravite da ponesete dovoljno vode za sebe i psa!

9. Potraga za poslasticama

Pretvorite pešačenje u uzbudljivu avanturu kreiranjem lova na poslastice. Pre nego što krenete u šetnju sa psom, sakrijte poslastice duž staze i pustite psa da ih otkrije čulom mirisa.

Interaktivne igre za pse

10. Frizbi

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/cri92

Jednostavna i zabavna stvar koju možete raditi sa svojim psom je igra frizbijem, koja pruža odličnu vežbu za agilnost i koordinaciju.

11. Pronalaženje nagradice

I u dvorištu možete da sakrijete poslastice koje pas voli.

Aktivnosti u zatvorenom

Vlasnici i psi koji nisu ljubitelji vrućina, al i odgovorni ljudi koji ne žele da sebe i ljubimca izlože sparini i opasnostima koje donose vreli dani, imaju izuzetne mogućnosti za igre u zatvorenom prostoru.

12. Slagalice

Letnje aktivnosti psa Foto: Shutterstock/Lenti Hill

Kišni letnji dani dani traže zabavu u zatvorenom! Napravite ili nabavite igračke slagalice da biste kod psa pobudili poriv da sam rešava neke probleme.

13. Kurs agilitija u zatvorenom prostoru

Pretvorite svoju dnevnu sobu u teren za agiliti i iskoristite jastuke za skokove i ćebad za tunele. Vodite svog psa kroz kurs, nagrađujući ga poslasticom za svaki uspešno savladan izazov.

Kako da pas bude srećan i zdrav u periodu nesnosnih vrućina

Važna je hidratacija

Letnje aktivnosti psa Foto: Pixabay/didgeman

Uvek nosite mobilnu činiju za vodu kad provodite vreme napolju. Budite oprezni ako pas pokaže naznake dehidracije, kao što su prekomerno dahtanje i letargija.

Beg od vrućine

Izbegavajte aktivnosti na otvorenom tokom najtoplijih delova dana. Odlučite se za rano jutro ili veče kada je temperatura prijatnija za pseće aktivnosti.

Zaštita šapa

Vreo asfalt i druge užarene površine mogu "spaliti" šape vašeg psa. Proverite temperaturu tla pre nego što krenete u šetnju. Razmislite o zaštiti šapa voskom ili drugim načinima zaštite psećih "tabana", ali i čitavog njegovog tela.

Stop parazitima

Leto donosi povećan rizik od krpelja i buva, pa sprovedite preventivne tretmane protiv ovih parazita i reovno proveravajte ljubimca nakon avantura na otvorenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari