• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljena lista najpopularnijih pasa u Velikoj Britaniji: Dosadašnji višestruki pobednik nije ni blizu vrha

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proverite da i je vaša omiljena rasa dospela na ovaj ekskluzivni spisak, formiran na osnovu najčešće internet pretrage

  • 0
Psi Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Svi znamo da je pas čovekov najbolji prijatelj, a prema mnogim statističkim podacima, stanovnici Ostrva zaista vole svoje krznene četvoronožne drugare.

Nedavna istraživanja otkrila su da u domovima širom Velike Britanije živi oko 10,6 miliona pasa što ih čini drugom nacijom na svetu po posedovanju ovih kućnih ljubimaca.

Ali, među više od 400 rasa pasa priznatih širom sveta, koja je omiljena u Velikoj Britaniji?

Da bi proslavio Svetski dan životinja koji se obeležava svake godine 4. oktobra, Open Study College je analizirao termine koji se najviše pojavljuju u internet pretrazi, u vezi sa najtraženijim rasama pasa u Velikoj Britaniji, kako bi otkrio koja rasa je najtraženija, a samim tim i najomiljenija.

Nedavno smo saznali koje rase pasa su bile omiljene u određenim dekadama 20. veka, a evo kakvi su rezultati "klikova" u današnjoj Velikoj Britaniji.

Pobednik je koker španijel

Rase pasa sklone kanceru Koker španijel Foto: Shutterstock/Pixel

Koker španijel je omiljena rasa u Velikoj Britaniji, sa 49.930 prosečnih mesečnih pretraga.

Drugoplasirani zlatni retriver

Zlatni retriver Foto: Shutterstock/Vinicius Florio

Zlatni retriver je na drugom mestu, sa 46.880 mesečnih pretraga u proseku. Slično koker španijelima, zlatni retriveri su nežni, strpljivi i dobro se slažu sa decom. Oni se mnogo linjaju i treba im mnogo socijalizacije.

Rotvajler na trećem mestu

Pas Rotvajler Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Rotvajler je treća omiljena rasa pasa u Velikoj Britaniji, sa 46.420 mesečnih pretraga. Građani Londona su najviše "kliktali" na ovu rasu, sa 22.200 prosečnih mesečnih pretraga, a sledi Birmingem sa 3.600 mesečnih izbora. Kad su pravilno obučeni, rotvajleri su lojalni i sigurni ljubimci koji se primerno ponašaju.

Jazavičar drži 4. poziciju

Jazavičar Jazavičar Foto: Shutterstock/xyo

Rotvajlere blisko prati simpatičan jazavičar, pas kobasica sa više od 40 hiljada mesečnih pretraga. Ova slatka mala rasa poznata je po tome što je odana i hrabra. Jazavičar može biti zaštitnički nastrojen prema svojim vlasnicima i oprezan prema strancima. Međutim, koliko god da je sladak, on je ponekad veoma glasan i mnogo laje, pa ako želite mir i tišinu u domu, razmislite da li ćete dovesti "kobasicu".

Nemački ovčar na petom mestu

Nemački ovčar Foto: Pixabay

Nemački ovčar ima nešto manje od 40.000 mesečnih pretraga na mreži i zauzima peto mesto na listi najpopularnijih rasa u Engleskoj. Smatra se da je lojalan i pun ljubavi, pa je čest izbor za porodice. Veoma je nežan prema deci, ali uvek treba nadgledati njihovu igru.

6. Šesto mesto za francuskog buldoga

Francuski buldog Foto: Shutterstock/Firn

Francuski buldog može biti dobar porodični pas jer je prijateljski raspoložen, odan i razigran, pa ne čudi da postoji više od 38.000 mesečnih pretraga ove divne rase. Poznat po tome što je prilično opušten i prilagodljiv, on se može suočiti sa ozbiljnim zdravstvenim problemima zbog oblika lica. Disanje mu je poprilično otežano i podložan su bolesti brahicefalne opstrukcije disajnih puteva, što može dovesti do velikih medicinskih troškova i doživotnog lečenja.

Najmanje popularne rase, kako je objavio portal Thesun su mađarska vižla, sa 11.610 prosečnih mesečnih pretraga, i patuljasti šnaucer, sa 11.890 mesečnih pretraga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ne zna se da li je lepše njima ili njoj: Devojčica ušuškala leglo preslatkih štenaca

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari