Vlasnica pomislila da je njen 17-godišnji pas uginuo: Posle dozivanja usledio vrisak i promenio sve

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas Dži Dži leži potpuno nepomično, sa islaženim jezikom, a na snimku se čuje glas vlasnice koja ga panično zove po imenu

Foto: Pixabay/StockSnap

Vlasnica psa doživela je veliki šok kad je ugledala svog 17-godišnjeg ljubimca nepomičnog, sa isplaženim jezikom i pomislila da je uginuo. ali se ubrzo ispostavilo da je pas i te kako živ. U viralnom video snimku koji je nedavno podeljen na TikToku, pod korisničkim imenom @headdurrrr, vidi se stari pas Dži Dži kako leži postrance na jastuku na podu, potpuno miran, islaženog jezika, a potom se čuje glas vlasnice koja ga doziva psa po imenu i postaje sve zabrinutija pre nego što panično vrisne. Ali, pas se tada iznenada budi, nesvestan dešavanja oko sebe.

"Kada [vaš] 17-godišnji pas spava, ali mislite da je izdahnuo", glasi natpis koji je podeljen uz ovaj video, a prenosi Newsweek.

Koliko god bismo voleli da naši četvoronošci žive zauvek, njihov životni vek obično traje između 10 i 13 godina, u zavisnosti od rase i veličine psa.

Mali psi obično imaju najduži životni vek, u proseku 10 do 15 godina, a rase poput čivave žive oko 18 godina, iako ima i staraca od dvadesetak godina. Što je pas veći, njegov životni vek je kraći. Psi srednje veličine obično žive od 10 do 15 godina, dok je životni vek velikih pasa od devet do 12 godina.

Džinovske rase, poput doge, najkraće žive, u proseku od osam do 10 godina, a smatraju se "dekama" sa samo šest godina.

Video usnulog "starca" brzo je postao viralan i ima preko 750.300 pregleda i oko 90.000 lajkova.

(Telegraf.rs)