• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak o psećem ludilu: Vlasnik otkrio najekstremnije stvari koje su njegovi ljubimci pojeli - i preživeli

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dilon Vajt iz Minesote na Instagramu podelio video miks o nebrojenim stvarima koje su njegova dva psa proždrala u slast

  • 0
Psi Foto: Shutterstock/smrm1977

Svaki vlasnik zna da psi vole da žvaću sve što im padne pod zube - bilo da je to vaš omiljeni par cipela, hrana koju ste ostavili sa strane ili pak ukrasni jastučići koji nisu bili namenjeni za žvakanje, već za ukrašavanje prostora. Ipak, psi nisu izbirljivi i sve što budete stavili ispred njih će izgrickati, sažvakati i čak progutati.

Takva je svakodnevica Dilona Vajta iz Minesote koji je na Instagramu podelio video miks o nebrojenim stvarima koje su njegova dva sa pojela i preživela.

Sudeći po svemu, ljubimci bi sve ovo verovatno ponovili, prenosi Newsweek.

Video klip koji je postavljen 28. maja na ovoj društvenoj mreži već ima više od 8,7 miliona pregleda i preko 260.000 lajkova.

Lista sažvakanih predmeta zaista je neverovatna i uključuje: MacBook Pro, bojice za slikanje, starinsku pletenu stolicu, ogromno pakovanje kečapa, senfa i majoneza, veliki paket viršli, kanister kafe, litre i litre mleka, pakovanje silikonskih četki za kosu, nebrojenu količinu "levih" cipela, a najneverovatniji zalogaj bio je - prozor. Korisnici društvenih medija bili su šokirani dugačkom listom, a bezobrazni psi su delovali srećno i zadovoljno.

Postoji mnogo razloga zbog kojih psi žvaću predmete u domu. Žvakanje je zabavan način da istraže svet oko sebe, a stariji psi to rade kako bi im vilica bila jaka.

Ipak, mnogi psi ovo čine iz drugog razloga, tvrdi Američko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (ASPCA). Važno je pronaći razlog zašto psi žvaću stvari po kući, jer uobičajeni uzroci su anksioznost odvajanja, glad, nicanje zuba, nedostatak mentalne stimulacije ili stres.

Pas i igračke Foto: Pixabay/ashleyfey18

Iako rešenje ovog problema zavisi od uzroka, ASPCA predlaže da pse izvodite svakodnevno u šetnju i na druženje sa drugim psima, a možete im priuštiti i časove obuke i igračke slagalice kako biste im omogućili zanimaciju i održali ih mentalno stimulisanim. Ako su stres i frustracija problem psa, izbegavajte izlaganje ljubimca situacijama koje ga čine nervoznim i potražite potencijalne znake anksioznosti razdvajanja.

Žvakanje je često rezultat dosade i radoznalosti psa. Ako zariju zube u nešto opasno i ne daj Bože to progutaju, odmah ih odvedite veterinaru: što pre budu dobili pomoć, veća je verovatnoća da će im veterinar izvaditi predmet iz stomaka. Pas treba da boravi u kavezu dok je još štene i nenaviknut na pravila ponašanja. Predmeti kao što su kanta za smeće i korpe za veš budu treba da budu iza zatvorenih vrata ili da imaju poklopce koji se ne skidaju lako. Ako pas ima "pik" na određene kućne predmete, postavite ih van njihovog domašaja.

Komentari na Vajtov video su raznovrsni i brojni. Neki korisnici Instagrama tvrde da su posle ovog videa odustali od namere da nabave psa, drugi su duhoviti u komentarima, ali gotovo svi su sigurni u to da psi nisu krivi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Kada čeljad nisu besna, kuća nije tesna": Način na koji ovi psi jedu će vas oduševiti

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari