• 0
 ≫ 

Veterinarske priče: Najčudniji predmeti koji su izvađeni iz stomaka pasa

 ≫ 

Teniska loptica, superlepak, ekseri, pelena, čepovi za uši, lutke i sijalice, sapuni, nožići, udice… samo su deo asortimana iz “uvrnutih” obroka zbog kojih su proždrljivi ljubimci morali da idu “pod nož”

  • 0
Pas i nejestivi predmeti Foto: Shutterstock

Ako vam ovih dana pada na pamet da odradite “generalku” u stanu, a vlasnik ste psa koji sve voli da njušne, lizne i gricne, porazmislite o tome da ljubimca odvedete na neko drugo mesto.

Naši psi ponekad se ponašaju kao pravi “đubretari”, jer vole da pojedu sve što može da se proguta i u tome gotovo nikad ne “povuku ručnu”.

Zastrašujući spisak

Neki vlasnici ni u najluđim snovima nisu pomislili da će im ljubimci prirediti takvu zabavu! Veterinari često prave spiskove “drangulija” izvađenih iz psećih stomaka: ekseri, čarape, sapuni, pelene, teniske i ping pong loptice, lutke, čepovi za uši, pa čak i disko pantalone. Zbog ovih “obroka” psi su brzinom munje postajali kandidati za hitne intervencije.

Iako deluju pomalo smešno, ovakva vlasnička iskustva su zastrašujuća. Pridodamo li gornjoj listi novčiće, baterije, šrafove, srebrni pribor, pesak, tampone, vodoinstalaterske trake i razno smeće, ostaje nam samo da se zapitamo čime nas naši ljubimci još mogu iznenaditi?!

Mere predostrožnosti

Kako sprečiti psa da pojede nešto što će ugoziti njegovo zdravlje i naš novčanik, budući da nam ne “gine” plaćanje skupe operacije odstranjivanja stranog tela? Sklonite sve što pas može da proguta, bez obzira na to da li će kod njega proraditi radoznalost ili pika (poriv za konzumiranjem nejestivih stvari). Zatvorite police i vratanca iza kojih se nalaze potencijalno opasni predmeti, pričvrstite poklopce na kanti za otpatke i korpi za odeću. Jednostavno onemogućite psu da zavuče gubicu tamo gde ne treba.

Psa morate zabaviti. Pika je često posledica dosade, stresa ili anksioznosti, pa se pobrinite da psu odvratite pažnju tako što ćete pripremiti brdo igračaka i druge zanimacije. Ako ste zabrinuti da vaš pas neće imati nadzor, a vi morate da odete nekud, podučite psa lepom ponašanju. U tome će vam pomoći stručnjaci koji se bave dresurom ili bihejvioristi za pse.

Pas i nejestivi predmeti Foto: Shutterstock

Da li je i vaš pas pojeo nešto neobično, što se ne nalazi na našoj listi? Pišite nam o tome!

Pogledajte VIDEO u kojem je prikazan deo “asortimana” izvađen i psećih stomaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari