• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Raja Empire Bengal WCF Cattery" osvaja nove felinološke vrhove: Tron pripao čarobnoj Raja Violi

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Minulog vikenda, 3. i 4. februara, u Temišvaru u Rumuniji održana je Međunarodna izložba i takmičenje 170 rasnih mačaka, u organizaciji kluba Magnificats WCF, gde su zablistale i mace iz Srbije

  • 0
Temišvar 2024 WCF jubilarna izložba Temišvar 2024 WCF jubilarna izložba Foto: Ivan Milojević

Kad se neko rodi pod srećnom zvezdom, nema mu druge nego da niže uspehe i da se svakim korakom penje, a u uspinjanju ka navišim vrhovima, u ovom slučaju felinološkim - tako senzibilnim i delikatnim - dobri postaju još bolji, a potom i najbolji, a u tome im pomažu prvi među najboljima. Mnogim ljubiteljima životinja ovo će delovati kao čudna zagnetka, ali ljubiteljima mačaka i te kako je jasno o čemu se radi, pogotovo kad se spomenu World Cat Federation, Svetlana Lalović i odgajivačnica Raja Bengal WCF koju predstavlja Mia Milojević, dobro poznata "bengal" dama.

Minulog vikenda, 3. i 4. februara, u Temišvaru u Rumuniji održan je Romania Jubilee WCF Show - Međunarodna izložba i takmičenje 170 rasnih mačaka, u organizaciji kluiba Magnificats WCF.

Sudije na ovom izuzetnom mačijem događaju bili su: Albert Kurkowski, Kaai du Plessis, Beverly Elian, Jürgen Trautmann, Anca Neculoiu, Trpmir France Sulić i felinološka sutkinja iz Srbije Svetlana Ceca Lalović.

Kako je objavljeno na fejsbuk stranici Društva LePETit WCF, "furiozna mačkarska ekipa Le PETita protutnjala je kroz Temišvar! Sa Jubilee WCF izložbe, na kojoj se takmičilo 170 maca, u organizaciji rumunskog kluba Magnificats, vratili smo se ekipno ponosni i zadovoljni. Mace iz Le PETit kluba ovenčale su se visokim titulama i visokim plasmanima u WCF ringovima, a mnogo naših maca pokupilo je Best in Show pehare!

U izuzetno jakoj konurenciji ruskih plavih maca (bilo ih je čak 19), obe Best in Variety titule (najbolja maca u rasi) za juniore i odrasle ruske mačke pripale su macama Natali i Mimi iz odgajivačnice Bastet Beauty WCF.

U zapaženoj i jakoj bengalskoj grupi titulu Best in Variety ponelo je mače iz naše odgajivačnice Raja Empire WCF.

Ali, kako kažu najvažniji ljudi iz Društva Le PETit, to nije sve... Ta mlada bengalska nada, maca Raja Empire Viola koju je odgajila Mia Milojević, proglašena je za najbolju mačku oba takmičarska dana te je osvojila titulu Best Supreme!

Tako je princeza Viola Raja na ovoj prestižnoj izložbi postigla najbolje rezultate: u subotu, 3. februara proglašena je najboljom bengalskom mačkom od svih bengalskih mačaka koje su se takmičile (Best in Variety), osvojila je i titulu najboljeg kratkodlakog mačeta (Best in Show), bila je najbolje mače od svih mačića-takmičara i pripalo joj je 1. mesto u Kitten ringu.

U nedelju 4. februara, Viola je "kopirala" uspehe iz prethodnog dana: proglašena je najlepšom mačkom od svih mačaka koje su se nadmetale u nedelju (Best general). Sreća se pobrinula da joj to ne bude poslednja titula, pa je Viola ovenčana krunom Best Suprime - najboljom mačkom oba dana takmičenja.

Temišvar 2024 WCF jubilarna izložba Temišvar 2024 WCF jubilarna izložba Foto: Ivan Milojević

Najbolji su uvek u društvu prvih, pa je sasvim prirodno što je Viola Raja dobila najviše priznanje iz ruku naše divne Cece Lalović.

Čestitamo svim Raja macama i njihovoj vlasnici, kao i svim macama i njihovim vlasnicima iz Srbije koji su učestvovali na ovom WCF takmičenju.

Nove izložbe mačaka već su zakazane, a mi očekujemo nove uspehe naših odgajivača, vlasnika i njihovih krznenih dama i gospode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari