• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među najlepšim mačkama na nedavno održanom Mrnjau Festu i bengalke iz carstva Raja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krzneni lepotani kraljevstva Raja Empire dobili zaslužena priznanja, ali odmora nema: uskoro počinju pripreme za pohod na svetski tron

  • 1
Mrnjau Fest 2023: Najlepše mačke sa festivala Raja Empire Doris Foto: Nenad Ćosin

Jubilarna manifestacija posvećena mačkama, poznatija kao Mrnjau Fest, nedavno je održana u Beogradu u Hotelu Jugoslavija.

Od samog početka, ova mačija manifestacija održava se u našoj prestonici. Ove godine, jesenji Mrnjau Fest ima i epitet jubilarnog, a posetilo ga je 175 maca koje su bukvalno blistale pred očima sudija i radoznale publike.

Uvek je lepo biti u društvu najboljih. Ovoga puta reč je o VIP mačijem društvancetu kome pripadaju i mace iz srpskih odgajivačnica.

Naši stari znanci postali su vlasnici novih moćnih titula.

Lepotan Radža iz Raja Bengal WCF Cattery nije se pošteno "odmorio" od pregršti priznanja koje je odneo kući sa WCF izložbe održane 28. i 29. oktobra u Sofiji. Radža je postao Evropski šampion, osvojivši prvi sertifikat za Velikog šampiona Evrope (1KSCACE EKS1, 2KSGCACE EKS1, 2KSBIV i 2kNOM BIS).

Mrnjau Fest 2023: Najlepše mačke sa festivala Raja, šampion iz Raja Empire Bengal Cattery Foto: Nenad Ćosin

Učešće na 10. beogradskom Mrnjau Festu donelo je Radži i drugi sertifikat za Grand evropskog šampiona. To znači da mu nedostaje još jedan sertifikat koji bi "zatvorio krug". Sreća dolazi iz tri puta, a to znači da Radža kreće u napad na titulu Svetskog šampiona! To će se, kako nam je saopštila Radžina vlasnica Mia Milojević, u čijim je rukama carstvo Raja, desiti već početkom naredne godine.

Držimo palčeve našem šampionu koji je, da spomenemo uzgred, na Mrnjau Festu 2023. proglašen i najlepšom odraslom kratkodlakom mačkom (Best in Show adult).

Mrnjau Fest 2023: Najlepše mačke sa festivala Raja Empire Doris Foto: Nenad Ćosin

Raja Empire ima i svoje princeze, a jedna od njih je i Raja Empire Doris koja je postala kitten šampion i proglašena je najlepšom bengalskom macom na izložbi (prva među bengalcima koji su učestvovali). Oba dana manifestacije ponela je titulu najlepše kratkodlake kitten mace (Best in show), a u kiten/junior ringu osvojila je drugo mesto.

Mrnjau Fest 2023: Najlepše mačke sa festivala Foto: Nenad Ćosin

Tako su se mace šampionke iz Rajinog carstva popele na tronove na kojima su, šape uz šape, sedele sa ostalim najlepšim macama izložbe. Jedna od njih je ruska plava maca Nataly von Wolfsee iz odgajivačnice Bastet Beauty. Nataly je još mače, ali je postala vlasnica titule Best General - najlepša mačka izložbe i osvojila prvo mesto u kitten junior ringu.

Mrnjau Fest 2023: Najlepše mačke sa festivala Ugur Sands Goddes Best Supreme, abisinski macak iz Litvanije Foto: Nenad Ćosin

U društvu naših sjajnih mačijih zvezda blistao je i gost iz Litvanije, abisinski mačak Ugur Sands Goddes, koji je na kraju prvog dana izložbe osvojio titulu Best General i bio jedna od najzapaženijih mačijih "faca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tradicionalni deseti Mrnjau Fest u Beogradu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V.A.Laki

    16. novembar 2023. | 14:38

    Знају ли мачке о себи да су лепе ?!