• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Usamljeni Kinez kupio preslatko “štene”, ali ni u snu nije mogao da pretpostavi šta je doneo u kuću

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarijski radnik od lokalnog prodavca kupio bucmastog psa koji, kako je brzo saznao, obično završava na tanjirima sladokusaca!

  • 2
Bambusov pacov Printskrin: WeChat/Btime.com

Jedan usamljeni kineski kancelarijski radnik kupio je sebi četvoronožnog prijatelja kako više ne bi provodio dane u samoći. On je "štene" kupio od lokalnog "prodavca pasa" koji je ordinirao u blizini njegove kuće.

Kada je doneo životinju u stan, video je da ona "ne hoda kao pas", naveo je kineski medij Shanghaiist, a preneo Thesun.

Sumnjičav zbog "čudnog" ponašanja svog ljubimca, potražio je podatke o njemu na društvenoj mreži Weibo, ne bi li identifikovao novog krznenog prijatelja.

Na njegovo iznenađenje, korisnici mreže su napisali da je postao vlasnik bambusovog pacova!

Ova životinjica živi u Južnoj Kini, Burmi i Vijetnamu, hrani se izdancima i korenjem bambusa i smatra se delikatesom u nekim kineskim gradovima!

Nakon ovog otkrića, čovek je navodno nekome dao životinju, jer nije bio siguran kako da pravilno brine o njemu. Sun nije mogao da proveri ove tvrdnje.

Bambusov pacov Printskrin: WeChat/Btime.com

Bambusov pacov jeste simpatična životinja, ali je i domaćin endemične gljivice Talaromyces marneffei iz jugoistočne Azije. To znači da on može da prenese talaromikozu, gljivičnu infekciju koja navodno pogađa HIV pozitivne pacijente i osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Ovo nije prvi put da su vlasnici kućnih ljubimaca doživeli šok jer su otkrili da u dom nisu doneli psa ili mačku, već sasvim drugu životinju. Jedna žena nedavno je udomila crno mače sa ulice, ali je saznala da će njen ljubimac izrasti u pravu - lisicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Светло у тами

    26. decembar 2023. | 10:00

    Шта све ти Кинези једу, па то је да у несвест паднеш!? И пази оно 'купио га од локалног продавца паса' који те псе очигледно продаје за исхрану.

  • Branko

    27. decembar 2023. | 17:25

    Sad' mi pade na pamet da na ulicini parkovima sve ređe viđam pse lutalice!? Da braća kinezi ne znaju nešto o tome?