• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena spasila slatko crno mače, ali je saznala da je u pitanju nešto opasnije: I veterinari su bili zbunjeni

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bilo mi je suđeno da upoznam ovo stvorenje, a to mi je nagoveštavalo i prezime koje nosim", izjavila je ushićeno dama koja kao da je slutila da će imati sudbonosni susret jednom u životu

  • 0
Beba lisica Foto: Martine Vos

Jedna žena spasila je od sigurne smrti mladunče životinje koje je neobično ličilo na crno mače, ali je bila zapanjena kada je shvatila da je preslatko mačence nešto mnogo opasnije. Čak su i veterinari ostali zbunjeni stvorenjem kada ga je Martina Vos, belgijska volonterka u jednoj grupi za spasavanje mačaka, donela u njihovu kliniku, prenosi Thesun.

Vos je primila poziv čoveka koji je pronašao "malo crno mače staro nekoliko dana" i zamolio je volonterku da sa ekipom dođe po mladunče. Ali, volonterka nije mogla da pretpostavi da je čeka veliki šok.

Ubrzo nakon spasavanja "mačenceta", ona je primetila da čupava crna beba nije baš nalik mačetu iako je životinjica delovala umiljato i mirno.

"Kad sam uzela mladunče u ruke, bilo je nekako veće i osećaj je bio drugačiji i čudan", rekla je Vos koja je potom pažljivije pregledala životinju i šokirala se otkrićem da ni lice bebe nije baš "mačije".

Zbunjena Vos odnela je "mače" kod veterinara kako bi rešila misteriju. Ispostavilo se da su veterinari bili još više zbunjeni i jedino u šta su bili sigurni je da je reč o ženkici.

Martina Vos potom je odnela crnu bebicu u centar za divlje životinje, gde su joj "otvorili oči" i objasnili o kojoj životinji je reč: misteriozno napušteno stvorenje bilo je mladunče lisice koje neverovatno liči na mače u najranijoj fazi života.

Beba lisica Foto: Martine Vos

Iako bi neki ljudi bili zgroženi saznanjem da su spasili divlju životinju, Vos je bila oduševljena otkrićem.

"Bilo mi je suđeno da upoznam lisicu, što mi je sugerisalo i prezime koje nosim" (prezime volonterke Vos na holandskom znači "lisica"), rekla je ova dama i dodala da držanje male lisice i njeno izbavljenje od sigurne bio je san koji se ostvario.

Mladunče lisice smešteno je u centar za divlje životinje kako bi bilo odgajano na sigurnom dok ne dođe vreme da se vrati u divljinu. Iako se ispostavilo da napušteno crno biće nije mače, Vos je i dalje više nego srećna što mu je pomogla, jer je kao volonterka u prihvatilištu za mačke posvećena pomaganju životinjama u opasnosti, posebno mačićima.

Mladunče lisice izgleda slatko i umiljato, ali stručnjaci upozoravaju da su ove životinje nosioci brojnih opasnih parazita, uključujući okrugle crve i virus besnila.

Ovo nije prvi slučaj da neko pronađe mladunče životinje u čiji identitet nije siguran, ali uvek postoji neverica i čuđenje zbog saznanja u šta se ta životinja kasnije pretvori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari