Nastupajući vikend u znaku kućnih ljubimaca: "PetVet Expo" u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradska "Štark Arena" će 6. i 7. maja biti domaćin najveće pet manifestacije sa preko 10.000 posetilaca, preko 600 pasa svih rasa i više od 50 izlagača i poslovnih partnera iz 10 zemalja sveta

Foto: Shutterstock

U našem glavnom gradu, u izložbenom sajamskom prostoru Štark Arene, 6. i 7. maja 2023. godine održava se PetVet Expo.

Ova državna i regionalna manifestacija bavi se promocijom kućnih ljubimaca, PET industrijom i svim kompanijama i pojedincima koji su direktno ili indirektno povezani sa ovim sektorom.

Osim toga, PetVet Expo se bavi promocijom obrazovanja, kulturnom razmenom u zemlji i sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih dešavanja u PET industriji, inovacijama i stvaranju ambijenta za održavanje i stvaranje B2B poslovne mreže.

PetVet Expo će ove godine ugostiti najznačajnije domaće i brojne inostrane proizvođače hrane, uvoznike hrane i opreme za kućne ljubimce, kao i veterinare, vlasnike pet šopova i  odgajivačkih centara, četvoronošce i njihove vlasnike.

Važno obeležje PetVet Expo sajma je bogat prateći program.

Kroz brojne izložbene manifestacije, promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine, stručnoj i širokoj publici biće predstavljena široka paleta znanja, proizvoda i poslovnih mogućnosti u čijem centru pažnje su naši četvoronošci. Tokom Sajma, posetioci će imati mogućnost da kupe proizvode različitih brendova po specijalnim cenama, namenjene ljubimcima.

Foto: Shutterstock

Za subotu, 6. maj predviđena je Specijalizovana izložba pasa “Državno prvenstvo šnaucera i pinčera” koja će se odvijati od 09 do 14 časova u ringovima 1, 2. i 3.

U isto vreme, od 09 h počinje i VIP (Very innovative pets).

Prvog dana Pet Vet Expo predviđene su Izložba toj rasa “Toj Klub Beograd” (od 15.00 do 20.00 h, ring 2) i Specijalizovana izložba “Nemački Toj Špic - Pomeranac” u 3. ringu.

Nedelja 7. maj predviđena je za “Šnaucer Pinčer Platinum Kup”, specijalizovanu izložbu koja će se od 09:00 do 14:00 h odvijati u ringovima 1, 2. i 3.

Na Centralnom ringu od 15:00 do 20:00 h biće održana prezentacija agiliti sporta.

Foto: Shutterstock

“Grooming seminar” predviđen je za oba sajamska dana, od 09:00 do 15:00 h u Press sali. Ova profesija je u ekspanziji u svetu i Srbiji, a sve tajne ovog zanata posetiocima će otkriti Christine Heartz iz Kanade, vlasnica odgajivačnice "Chriscendo Pomeranians" koja gaji ove prelepe pse više od četiri decenije.

Ove godine PetVet Expo okuplja preko 10.000 posetilaca, 50 izlagača i partnera iz 10 zemalja sveta. Štark Arenom, tokom specijalizovanih izložbi, prodefilovaće više od 600 pasa koje će ocenjivati najeminentnije kinološke sudije: Luisella Molinari Kunderfranco (Italija), Lisbeth Mach (Švajcarska), DVM Calin Margineanu (Rumunija) i Fabian Eliseo Arienti (Argentina).

Svi zainteresovani moći će da učestvuju na prezentacijama, predavanjima i okruglim stolovima na kojima će govoriti najveći stručnjaci pet industrije.

Ulaz na Sajam je besplatan, a poziv je otvoren za sve ljubitelje životinja i njihove ljubimce.

(Telegraf.rs)