• 2

Odgovorni odgajivači kućnih ljubimaca pozdravljaju potez našeg najvećeg oglasnog portala

Od 1. februara, "KupujemProdajem" uveo je obavezu identifikacije vlasništva, sa ciljem legalne prodaje pasa i mačaka, čime će se preseći lanac “štancera” i urediti loša politika pojedinih azila za napuštene četvoronošce

  • 2
Nova pravila oglašavanja Foto: Shutterstock

Društvene mreže preplavljene su oglasima u kojima se na prodaju nude kućni ljubimci, sa papirima koji svedoče o njihovom poreklu, ili bez njih.

U jednoj od fejsbuk grupa posvećenih ljubiteljima pasa, prikazana je veoma zanimljiva objava koja se proširila brzinom munje.

Reč je o najpopularnijem onlajn oglasniku na našim prostorima, koji je rešio da uvede red u prodaju budućih kućnih ljubimaca i o tome je obavestio korisnike.

Renomirani, odgovorni odgajivači - oglašivači dobili su poruku sledeće sadržine:

Poštovani korisniče,

Zbog usklađivanja sa Zakonom o dobrobiti životinja, od 1. februara 2023. godine potrebno je da potvrdite da ste vlasnik ljubimca koga oglašavate, ili da ste zavedeni u Registru odgajivačnica ili registru prihvatilišta za napuštene kućne ljubimce.”

Obaveza prodavaca kućnih ljubimaca Foto: facebook.com/groups/1968175173423270/

Kako je objavljeno na stranici fejsbuk grupe Moj Maltezer i Njen Biewer terijer, odgovorni odgajivači ovaj potez oglasnika smatraju izuzetnim, jer će se konačno stati na put mnogobrojnim štancerima pasa, ilegalnim odgajivačima i prihvatilištima i azilima koji su doskoro sve radili na “svoju ruku”. Osim uvođenja obaveznog čipovanja prilikom prvog vakcinisanja, koje se već sprovodi, ovakav vid zaštite odgovornih odgajivača može doneti budućim kućnim ljubimcima samo više dobrobiti i zaštite nego što je do danas bio slučaj.

Ipak, mnoga važna pitanja u vezi sa sprovođenjem Zakona o zaštiti životinja nisu rešena.

Ona se naročito odnose na velika opterećenja kojima su izloženi odgovorni odgajivači i zaštitari, o čemu će se polemike tek voditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari