• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

CACIB Vranje 2023: Na Međunarodnoj izložbi pasa učestvuju i ljubimci iz SAD i Australije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po 12. put, na prostoru Sportskog centra u sedištu Pčinjskog okruga, 1. maja osim tradicionalne manifestacije biće održan i Šampionat Srbije za rasu bokser

  • 0
Međunarodna izložba pasa Foto: Slađana Tasić

Međunarodna izložba pasa svih rasa, koja se tradicionalno održava 1. maja, na Praznik rada, biće održana u Vranju.

Ova manifestacija održava se po 12. put, na prostoru Sportskog centra, po odobrenju Kinološkog saveza Srbije i Međunarodne kinološke federacije.

Dan ranije, tačnije 30. aprila biće održan Šampionat Srbije za rasu nemački bokser.

U sastavu žirija, koji će ocenjivati pse, biće sudije iz Španije, Italije, Rusije, Makedonije i Srbije.

Mića Mladenović, predsednik Kinološkog društva “Švrća”, saopštio je da će na izložbi biti predstavljeni psi iz Evrope, ali i sa drugih kontinenata.

- Pored pasa iz Srbije, imamo prijavlјene pse iz Francuske, Norveške, Švedske, Finske, Belgije, Letonije, Rusije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Švajcarske, Austrije, a po prvi put učestvuju psi iz Australije i SAD - kaže Mladenović.

Nagradni fond u vidu vrhunskih pehara iz Italije i premijum hrane za pse MONGE, takođe iz Italije, obezbedio je generalni sponzor manifestacije "M&J Trade” iz Niša.

Međunarodna izložba pasa u Vranju nije održavana dve godine, usled pandemije korona virusa, ali je 2022. godine tradicija nastavljena.

Rok za prijavu pasa je 26. april 2023.

(S. T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari