Felis Serbica: Prvi "Belgrade Cat Fest"

Međunarodna izložba TICA asocijacije, kao deo novog Festivala posvećenog mačkama, biće održana 19. i 20. novembra u hali 1A beogradskog Sajma

Foto: Felis Serbica

Felinološko društvo “Felis Serbica” organizuje međunarodnu izložbu TICA asocijacije 19. i 20. novembra 2022, u hali 1A beogradskog Sajma.

Ove godine, izložba je deo novog Festivala posvećenog mačkama, prvog Belgrade Cat Festa koji će okupiti ljubitelje mačaka i najlepše mačke iz zemlje i iz regiona. Na ovom mačkarskom okupljanju mace će ocenjivati sudijski žiri u sastavu: Kurt i Tomoko Vlach (Austrija), Rene i Clint Knapp (SAD) i Agata Kruszona-Zawadzka (Poljska).

Osim međunarodne izložbe mačaka, na festivalu će biti raznovrsnog pratećeg sadržaja posvećenog najmlađima i svim ljubiteljima mačaka. Osim konkursa „Deca crtaju mačke” i kviza „Mačkamanija”, posetioci mogu učestvovati u igri slagalice „maZZLE Puzzle“. Za buduće vlasnike mačaka organizovano je i udomljavanje maca.

Foto: Felis Srbica

Ambasador manifestacije je pevačica Tamara Dragić. Pobednike u takmičenjima očekuju pokloni, a svaki posetilac će moći da se prijavi za izvlačenje vrednih nagrada. Izbor dobitnika biće održan u nedelju 20. novembra u 16 časova, na samom Festivalu.

(Telegraf.rs)