• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnici pasa se valjaju od smeha: "Konačno smo saznali zašto je desno uvo našeg psa stalno mokro"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada je konačno otkrila razlog "vlažnog" uha zlatnog retrivera, vlasnica objavila urnebesni video na TikTok-u i pokazala "krivca"

  • 0
Zlatni retriver Foto: Shutterstock/Vinicius Florio

Vlasnici pasa često ostanu zbunjeni onim što njihovi kućni ljubimci izaberu kao omiljenu poslasticu. U "igri" su cipele, predmeti u kući, nameštaj, ali je jedna stanovnica San Dijega spisku "slatkiša" dodala omiljenu užinu svog psa: ona je otkrila da je omiljena poslastica jednog od njenih pasa uvo njegovog četvoronožnog brata i sestre.

TikTok korisnica @@camxsage često se pitala zašto je uvo njenog zlatnog retrivera mokro, dok je drugo uvek suvo. Vlasnica je mogla da pretpostavi koja sve objašnjenja postoje, ali nije očekivala je da je za vlažno uvo kriv njen drugi pas, prenosi Newsweek.

Kada je konačno otkrila razlog, vlasnica je objavila urnebesni video na TikTok-u, pokazujući psa Reksa kako nežno žvaće uvo zlatnog retrivera, a iznad snimka je napisala:

"Mokre uši konačno imaju smisla."

Neočekivano otkriće nateralo je milione korisnika interneta da zaplaču od smeha, a rezultat ove ludorije je više od 1,2 miliona pregleda i preko 196.200 lajkova na TikTok-u za nekoliko dana.

Ovo bi moglo izgledati kao neobična navika za ljude, ali za pse je prilično standardna. Kako tvrde veterinari, doterivanje je uobičajeno među članovima čopora i znači ljubav, brigu i međusobno poštovanje. Stručnjaci tvrde da je lizanje i žvakanje normalno pseće ponašanje i da to mogu činiti drugim životinjama, pa čak i vlasnicima. Međutim, ako žvakanje postane opsesivno ili se odjednom manifestuje, potrebno je obratiti se veterinaru.

Ukoliko pas pokaže iznenadno interesovanje za uši drugog psa, možda je u pitanju infekcija, jer se iz ušiju oslobađa miris koji drugi pas smatra privlačnim. U tim slučajevima, prekomerno lizanje može izazvati nakupljanje pljuvačke ili vlage u ušnom kanalu i pogoršati problem.

Izgleda da psi @camksage ne obraćaju previše pažnje na ova objašnjenja, jer zlatni retriver sedi i toleriše "žvakanje" svog uveta. Vlasnik nastavlja da oduševljava korisnike društvenih mreža deljenjem drugih video snimaka nerazdvojnih pasa koji su dobri prijatelji.

Nakon što su videli Reksa kako žvaće uvo zlatnog retrivera, mnogi korisnici TikTok-a su odmah prepoznali ovo ponašanje kao nešto što rade i njihovi četvoronožni prijatelji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Molim te ne idi, ne znam da li ću preživeti bez tebe: Pas neutešan što njegov gazda mora na posao

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari