• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je ubedljivo najjeftinija i najluđa zabava za mačke: Ukradite ideju, vaš ljubimac će se igrati satima

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Video zapis u kome maštoviti vlasnik pretvara kartonske kutije u najveći mačiji zabavni park oduševio društvene mreže

  • 0
Mačke i kutije Foto: Printskrin/TikTok/@bitesfrombrum

U TikTok klipu koji je objavila Soph @bitesfrombrum, verenik ove dame setio se kako da zabavi mačke: on je napravio igralište u stanu za svoje krznene prijateljice, a snimak je zasad prikupio više od 525.000 pregleda.

Mladić je u sobu stavio nekoliko velikih kartonskih kutija koje su mačke dočekale sa oduševljenjem. Ova zabava je toliko jeftina da o njoj ne treba diskutovati, a mačke nikad ne mogu da sakriju oduševljenje kad ugledaju kutiju.

O tome koliko je važna fizička i mentalna stimulacija koju mačkama pružaju kartonske kutije, Newsweek je konsultovao stručnjakinju za životinje Oliviju Grejam. Ona kaže da mačke lako upadnu u dosadu ako nisu mentalno stimulisane, što može izazvati loše ponašanje, kao što je grebanje nameštaja. Stimulacija mačijeg uma pomaže njegovo aktiviranje i jača mentalno zdravlje mačke i smanjuje verovatnoću da one razviju probleme u ponašanju.

Uključivanje u igru sa mačkom ojačaće vašu vezu, a mačka će se u vašoj blizini osećati sigurnije i prijatnije. Grejam je istakla da mentalna stimulacija i zabava podstiču mačke da vežbaju, pa predlaže interaktivne igračke kao što su štapići od sa perjem ili mačiji tuneli.

Jeftino rešenje za mačije igrarije je i zgužvani komad papira: mačka će ga oduševljeno juriti što će probuditi njen lovački instinkt, a usput ćete je zadovoljiti izborom "igračke", jer mačke vole zvuk i teksturu papirne lopte.

Ako nemate mnogo nameštaja u domu, možete napraviti rokadu pojedinih komada pokućstva kako biste mački napravili lavirint za otkrivanje i skrivanje: mačke vole da istražuju "nova" okruženja, u suprotnom mogu da postanu uznemirene i da se dosađuju u jednoličnom okruženju.

Mačke vole kartonske kutije i zato što im služe kao udobna mesta za dremanje! Jedan od razloga je u tome što se mačke kriju u malim, zatvorenim prostorima koji im pružaju osećaj sigurnosti. Ako mislite da kartonsku kutiju učinite još interesantnijom, isecite ili probušite nekoliko rupa u njoj i ubacite unutra poslastice ili male igračke. Mačka će pokušavati da ih uhvati, a pun pogodak ćete postići ako u sobu unesete barem dve ogromne kutije. Ukoliko u vašem domu postoji prostrana prazna soba, prilagodite je mačkama i unesite više kartonskih kutija u koje možete ubaciti lišće, poslastice i igračke.

Mačke će se igrati satima!

@bitesfrombrum crazy cat dad antics #cat #cattoy #catlife #catmom #catdad ♬ original sound - speedz!

Ovaj snimak dosad je prikupio 85.000 lajkova. Korsnici TikToka komentarisali su da je ovo zaista sjajna zabava za mačke i dodali da oni ubacuju mačkama u igru papirne i plastične kese.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Maskirali ljubimca u opaku zver, odala je jedna stvar: Ono kad istripuješ da umesto mačke imaš lava

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari