• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne podnosim pse koje čuvam", kaže pet siterka: Dve rase su dosadne i dlakave, treća je nepodnošljivo aktivna

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako tvrdi jedna žena koja čuva ljubimce, ove rase terorišu druge pse, užasno se linjaju, neposlušne su i nemoguće zbog odvajanja od vlasnika

  • 0
Sibirski haski Foto: Shutterstock/Dany Store

Jedna rasa pasa, poznata po tvrdoglavom ponašanju, u više navrata je opisivana kao nemoguća, a pet siterka koja čuva psa upravo te rase odbrojava minute do povratka njegovog vlasnika kući. Ona je iskreno govorila o svom iskustvu sa različitim rasama pasa, kao odgovor na postavljeno pitanje koje rase pet siteri izbegavaju, prenosi Thesun.

Iako je obećala sebi da će čuvati svakog psa koji se nađe na oglasima, postoje tri rase koje jedva čeka da preda njihovim vlasnicima.

"Nezanimljivi, previše aktivni zlatni retriveri i labradori", priznala je pet siterka i dodala da oni jesu slatki porodični psi, ali je zlatni retriver suviše aktivan, dok je labrador dosadan i ostavlja previše dlaka.

"Moj prvi klijent je bio 18-mesečni zlatni retriver koji je terorisao mog ljubimca", kaže ona i priznaje da su to bila "najduža 3 dana u njihovim životima". Na vrhu njene liste najgorih rasa za čuvanje je sibirski haski: iako zabavan, ovaj pas ima previše energije.

Veliki broj ljudi koji takođe rade kao pet siteri i učestvovali su u komentarisanju ovog pitanja potvrdili su da je pet siterka u pravu i da je haski nemogući "klijent", dodajući listi nepoželjnih i druge rase kao što su engleski i francuski buldog, bigl, haski i čivava.

Jedan pet siter jadao se da su mu najizazovnije rase koje su najneaktivnije, mada bi, kako je napisao, "moglo da se živi bez nemačkog ovčara, haskija i francuskog buldoga". Osim njih, i dudl rase nisu neophodne za život, napisao je ovaj čuvar kućnih ljubimaca.

Žalbe na haskije nisu iznenađujuće, jer je ovim psima potrebna svakodnevna aktivnost od po najmanje dva sata. Stručnjaci i veterinari preporučuju svakodnevno vežbanje za ove pse koji mogu da prate vlasnike ili čuvare u džogiranju ili vožnji bicikla, kako bi njihove potrebe za fizičkom aktivnošću bile zadovoljene. Osim toga, važno je osigurati prostor u kome se kreću, pogotovo ukoliko žive u kući sa ograđenim dvorištem, jer su veoma aktivni, pa lako preskoče ogradu ili iskopaju prolaz ispod nje.

Psi sa plavim očima Sibirski haski Foto: Pixabay

I problemi sa odvajanjem od vlasnika mogu se pojaviti kod nekih rasa pasa, u čemu je sibirski haski zaista nenadmašan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Krenite ja ću vam pokazati put: Sibirski haski kao vodič za planinare

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari