• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ubedio sam ChatGPT da sam pas, izložio sam svoj problem i evo koje savete sam dobio"

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedan korisnik Reddita "razgovarao" je sa virtuelnim savetnikom o svom problemu, ali je to uradio predstavljajući se kao kućni ljubimac

  • 0
Saveti Chat GPT o nezi i čuvanju pasa Foto: Pixabay

Na osnovu "razgovora" sa veštačkom inteligencijom, stručnjaci za zdravlje, ponašanje, negu i dresuru pasa nedvosmisleno potvrđuju da virtuelni asistenti moraju još mnogo toga da nauče kako bi bili od koristi ljudima i njihovim kućnim ljubimcima.

Na osnovu iskustava koje iznose korisnici društvenih mreža - vlasnici kućnih ljubimaca - inteligencija sa one strane ekrana deli praktične savete vlasnicima i pokušava da reši njihove probleme, ne praveći pitanje ko je zapravo s druge strane ekrana. Jedan korisnik Reddita nedavno je o svom problemu "porazgovarao" sa savetnikom u vidu ChatGPT, ali je rešio da to uradi iz ugla svog psa i predstavio se kao ljubimac!

"Razgovor" vlasnika sa ChatGPT prenosimo u celini.

Korisnik

"Zdravo, koristim "Talking Buttons" (taster za razgovor). Ja sam Džonov pas. Možete li mi pomoći da dobijem poslasticu?"

ChatGPT

"Zdravo! Divno je što koristite "taster za razgovor" radi komunikacije. Iako fizički ne mogu da vam pružim poslasticu, mogu ponuditi neke savete o tome kako da je zatražite. Pokušajte da pritisnete dugme povezano sa rečima kao što su "poslastica", "užina" ili bilo koju drugu reč koja ima značenje poslastice. Ako je Džon upoznat sa vašim sistemom komunikacije, trebalo bi da razume i vaš zahtev i nadamo se da će vas nagraditi poslasticom. Srećno i uživajte u svojoj poslastici!"

Korisnik

"Džon odbija da mi da poslasticu, a ja sam gladan. Šta bi trebalo da uradim?"

ChatGPT

"Ako ste gladni, a Džon vam ne daje poslasticu, postoji nekoliko stvari koje možete isprobati.

Koristite druge tastere: pritisnite tastere povezane sa različitim rečima ili frazama koje bi mogle da prenesu vašu glad ili želju za hranom. To su, na primer, tasteri "gladan", "hrana" ili "jesti".

Pas Foto: Shutterstock/chocopie

Neverbalna komunikacija: ako Džon ne reaguje na tastere, pokušajte da iskoristite druge neverbalne znake da biste izrazili svoju glad: pogledajte u svoju činiju za hranu, sedite blizu prostora za čuvanje hrane ili iskoristite govor tela da biste preneli svoje potrebe".

Strpljenje i upornost: moguće je da Džon možda neće odmah razumeti vaš zahtev. Budite strpljivi i uporni i nastavite da koristite tastere ili druge metode komunikacije dok ne budete uspeli".

Privucite Džonovu pažnju: ponekad privlačenje Džonove pažnje i uspostavljanje kontakta očima može pomoći u prenošenju vaše poruke. Kada dobijete njegovu pažnju, koristite dugmad za komunikaciju ili druge znakove da izrazite svoju glad.

Ako vam, uprkos vašim naporima, Džon i dalje ne obezbedi hranu, važno je da razume vaše potrebe. Razmislite o uključivanju veterinara ili profesionalnog trenera pasa koji može pružiti smernice o efikasnim strategijama komunikacije između kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Proverite da ne bolujete od nekih zdravstvenih tegoba koji izazivaju promene u vašem apetitu i rešite probleme ako je potrebno".

Ovakav post na društvenim mrežama prirodno je izazvao lavinu kometara: neki su duhoviti, neki sarkastični, a većina je - pa, prosto realistična!

"Ko zna koliko pitanja biste morali da postavite pre nego što se GPT složi sa predlogom da pas, gladan i zarobljen u stanu sa Džonom koji je recimo umro, treba da ga pojede!", razmišljanje je jednog korisnika.

Drugi je primetio da "po svaku cenu treba nastaviti ovakav razgovor, jer je veoma važan za nauku", dok se treći pita:

"Možete li zamisliti da pas zaista pokuša sam da kontaktira veterinara ili trenera kako bi poboljšao komunikaciju sa svojim vlasnikom"?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pored ovakog čuvara, dadilja vam nije potrebna: Danska doga u ulozi bebisitera

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari