• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gomila aksesoara izvađena je iz stomaka mog psa, kaže vlasnica mopsa koji se nagutao gumica za kosu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodica ostala zatečena saznanjem da je njihova dvogodišnja mopsica Hem progutala više od 50 gumenih trakica zbog kojih je hitno operisana

  • 0
Mops Foto: Shutterstock/Mix and Match Studio

Porodica jednog mopsa ostala je zaprepašćena kad je saznala da je njihov voljeni pas progutao više od 50 gumica za kosu koje su morale da budu uklonjene operativnim zahvatom.

"Znali smo da ih je žvakala i povremeno gutala, jer su sve izlazile na drugom kraju njenog tela", duhovito primećuje 50-godišnja vlasnica Viktorija Nortvud i dodaje da je porodica zanemela kad je shvatila da joj se u stomaku zaglavio ogroman broj ovih aksesoara. Definitivno ćemo biti pažljiviji", kažu vlasnici mopsice Hem, a prenosi Nypost.

Hem, dvogodišnja ženka mopsa, za vreme božićnih praznika nije bila uobičajeno razdragana i Nortvud je znala da nešto nije u redu. Vlasnica ove proždrljive "mopsice" bila je zgranuta kad je ugledala ogroman broj gumica za kosu koje je hirurg izvadio iz Heminog stomaka. Rendgenski snimci abdomena ovog psa pokazali su nešto čudno u njenom želucu, pa su veterinari prionuli na operaciju tokom koje su izvadili 50 do 60 gumica za kosu.

Srećom, mops se oporavio i ponovo izvodi nestašluke kod kuće. Njena vlasnica neće koristiti gumice za vezivanje kose i više pažnje će obratiti na ovu nestašnu kujicu.

"Laknulo nam je kad smo shvatili da će biti dobro", kažu vlasnici.

Hem, koja je dobila ime po engleskom fudbalskom timu "West Ham United", do ovog neobičnog otkrića je provodila dane lajući na prolaznike kroz prozor, ali je odjednom postala sumnjivo tiha što je navelo vlasnike da je odvedu veterinaru.

Psi su skloni gutanju predmeta koji se svakodnevno koriste u domu, a to obično zahteva hitnu intervenciju. Tako je Moli, ženka bernedudla, spasena od gušenja klupkom čarapa koje je progutala, a jedan francuski buldog je prošle godine nekako uspeo da proguta desetak gumenih pataka.

A šta reći o vlasnicima koji su morali da čeprkaju po izmetu svog ljubimca koji je izgrickao 4.000 dolara u kešu?

Možda je najmanju štetu, ali ne i manju brigu, napravio pas iz Bostona koji je sažvakao pasoše svojih vlasnika samo nekoliko dana pre njihovog odlaska na venčanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari