• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nubs je petao-koka i nedostaju mu prsti, ali ponovo uči da hoda zahvaljujući nesvakidašnjim cipelama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj petlić stigao je na svet kao kokoška i iz nekog razloga ne nosi jaja, zbog bolesti je izgubio prste na nogama, ali nosi pomagala u vidu specijalne obuće koja mu pomaže da korača

  • 0

Ove cipele su napravljene za kokošku i šetnju, i to je ono što Nubs radi, iako ima veliki fizički nedostatak!

Početkom godine Mišel Devinjon iz Kalifornije otišla je po kaveze za svoje zamorce i vratila se sa - novim ljubimcem.

"Žena od koje sam otišla da preuzmem kaveze saznala je da imam kokoške i pitala me da udomim Nubsa, jer se selila i nije mogla da ga povede sa sobom“, kaže Devinjon za People.

Ova ljubiteljka živine pristala je da pridoda mladog petla svojoj porodici i otišla je da preuze pticu koja je imala problem. Usled bolesti koju izazivaju grinje, Nubs je ostao bez prstiju na nogama.

Da bi sprečila pogoršanje stanja, Devinjon je koristila različite sprejeve za eliminaciju grinja sa nogu petlića tako što ih je mazala vazelinom i umotavala u najlon. Nubs je dobro reagovao na ovaj tretman, ali je bio veoma neuredan, jer je hodao po prljavštini i izmetu i raznosio nečistoću.

Onda se Devinjon dosetila rešenja.

"Odlučila sam da mu obujem čizme, jer sam želela da Nubsove male noge budu čiste“, kaže Devinjon.

@calliopenubz Replying to @photocostumer to the beat 😎 #cute #chicken #chickens #chickentok #bantam #serama #disabled #funny #serotonin #homestead #rescue #fyp #rescuechicken #happy #smile #foryou #foryoupage #love #animallover #nubz #boots #bootsaremadeforwalking ♬ These Boots Are Made for Walkin' - Nancy Sinatra

Nubsov prvi par cipela bio je kupljen za Devinjoninu čivavu. Oduševljenju ove žene nije bilo kraja, jer nije mogla da pretpostavi da su Nubsovi novi dodaci bili odlična pomagala za kretanje.

"Ispostavilo se da su ove cipele odlično rešenje, u poređenju sa čizmama koje su mu bile nezgrapne", kaže vlasnica Nubsa koji u ovom trenutku ima oko 30 pari cipela!

Nubs je postao prava modna ikona i osim što je osvojio srce svoje vlasnice, on ima skoro 175.000 TikTok pratilaca.

@calliopenubz Replying to @Edits ♬ Deli - Ice Spice

Osim što ima fizički hendikep, Nubs ima još jedan problem: na svet je stigao kao kokoška, ali se ispostavilo da ne može da nosi jaja.

"Pretpostavila sam da to može da bude posledica stresa", kaže Devinjon koja je s vremenom na svom pernatom ljubimcu primetila još neke promene koje su tipične za petlove.

Devinjon smatra da njen Nubs ima i muške i ženske polne organe.

"Nisam pretpostavljala da će to izazvati toliku halabuku na internetu: mnogi ljudi Nubsa zaista vole, ali ima i onih koji ga ne podnose", kaže Devinjon i napominje da svaki put kad se javi hejter, ona i Nubs pritisnu komandu "block" i učine dan lepšim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari