• 0
 ≫ 

Preslatko: Hira iz Turske je preslikana Hajdi iz Švajcarske!

 ≫ 

Iako ima samo pet godina, devojčica bez zaštitne odeće prilazi pčelama, hrani kokoške, jaše konja, muze životinje i brine o telencetu Benekliju

  • 0

Ovo je Hira Nur, petogodišnja devojčica iz sela Sofular okruga Hafik u Sivasu, jednoj od 81 provincije u centralnom delu Turske.

Za Hiru kažu da podseća na vršnjakinju Hajdi iz istoimenog i jednog od najčitanijeg dečijeg romana na svetu. Ova petogodišnjakinja golim rukama hvata pčele i ne nosi zaštitno odelo, jaše konja i muze životinje, ispunjavajući srca svojih poznanika, prijatelja i rođaka ljubavlju i strahopoštovanjem.

Uprkos mladim godinama, Hira iznenađuje bliskošću sa životinjama i sve one su njeni kućni mezimci. Nakon što je njen otac, stočar Fatih Jildirum, doveo u kuću prerano rođeno tele kako bi preživelo, Hira se jednostavno zaljubila u životinju. Nazvala je telence Benekli (Pegavi) i njih dvoje postali su najbolji prijatelji. Devojčica provodi veći deo dana sa Beneklijem, ali se bavi i drugim poslovima, uključujući hranjenje i čuvanje životinja na roditeljskom imanju. Slika i prilika Švajcarkinje Hajdi, vršnjakinje iz romana i crtanog filma, Hira privlači pažnju hrabrošću i požrtvovanjem.

„Ljubav prema životinjama je počela sa Beneklijem”, kaže ova petogodišnjakinja i dodaje da ima mačke, kokoške, ptice, pčele, psa i konja kojih se nimalo ne plaši.

Koliko je velika ljubav Hire prema četvoronožnim drugarima pogledajte u dirljivom video snimku na početku teksta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari