• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najpopularniji mešanci pudle: Čuvena lista 11 najslađih rasa koje u imenu imaju nastavak "dudl"

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Osim što su čest izbor alergičnih vlasnika, dudl rase se smatraju psima koji se najlakše obučavaju, veoma su pametni i ne traže preteranu negu

  • 0
Maltipu psi Foto: Shutterstock/OlgaOvcharenko

Postoji mnogo zvanično priznatih rasa pasa, ali ima budućih vlasnika koji su svoju ljubav rezervisali za krznene četvoronošce koji su malo drugačiji, ali ipak preslatki: reč je o psima od kojih je jedna roditeljska rasa uvek pudla.

Kao nacionalni pas Francuske, pudla je dugo bila omiljena rasa među plemićima, ali je s vremenom postala pristupačna širim masama, zahvaljujući masovnijem uzgoju i mešanjem sa drugim rasama.

Ako niste još odlučili koju rasu da odaberete za ljubimca, mešanci sa čuvenim "dudl" u imenu mogu da budu vaš izbor.

Ovo je lista najpopularnijih mešanaca pudle.

Šta je "dudl" rasa

Dudl nije priznat kao zvanična rasa pasa, jer ne postoji standard za ove mešance. Umesto toga, izraz "dudl" odnosi se na psa koji nastaje ukrštanjem pudle i bilo koje rase. Dudl rasa nasleđuje hipoalergene osobine pudle i ima najbolje osobine obe roditeljske rase.

Zašto su dudl rase toliko popularne

Dudl su neverovatno popularni zbog kombinacije inteligencije i lojalnosti. Oni su veoma društveni, prijateljski raspoloženi i vole da udovolje, što ih čini odličnim izborom za porodice i vlasnike početnike. Takođe su odličan izbor ljubimaca za osobe sa alergijama.

I laka obuka čini dudle popularnim među ljubiteljima: oni sjajno reaguju na pozitivne metode nagrađivanja prilikom obuke i veoma su napredni, pa su jedna od rasa koju je najlakše trenirati. Ako se dudl obučava i socijalizuje od najranijeg uzrasta, oni će se istaći u poslušnosti, agilitiju, pa i terapeutskom radu sa ljudima. Njihova visoka sposobnost za obuku rezultat je nasleđa pudle, poznate po inteligenciji i lakoj obuci.

Evo i čuvene liste najpopularnijih dudl rasa.

1. Labradudl

Labradudl Labradudl Foto: Shutterstock/Nynke van Holten

Jedan od prvih mešanaca pudle koji je naveden u pisanim zapisima bio je labradudl (pominje se u knjizi Donalda Kembela iz 1955. godine). Ovo je mešanac labrador retrivera i pudle: prijateljski je raspoložen, pametan i voli da se igra, sjajan je u ophođenju sa decom i odličan je porodični pas. Labradudl je pas srednje veličine i ima prosečan životni vek od 10 do 12 godina.

2. Ši-pu

Ši-pu Foto: Shutterstock/Stephaniellen

Ši-pu je manji rastom, zahvaljujući jednom od roditelja - ši cuu. Njegov životni vek je od oko 13 do 17 godina, prijateljske je prirode i ima umerenu potrebu za aktivnošću. Odličan je izbor za vlasnike početnike i one koji žive u stanovima.

3. Bernedudl

Bernedudl Foto: Pixabay/Poodles2Doodles

Kad se ukrste bernski planinski pas i pudla nastaje bernedudl čija veličina može drastično da varira. Njegov životni vek je u rasponu od oko 12 do 18 godina. Temperament bernedudla nije isti kod svih potomaka, ali je ovo veoma društven pas koji traži mnogo vlasnikove pažnje, aktivnost, socijalizaciju i treninge.

4. Goldendudl

Goldendudl Foto: Pixabay/Godsgirl_madi

Goldendudl je rezultat relativno novog ukrštanja iz 90-ih godina prošlog veka, ali je poslednjih godina postao omiljeni pas među vlasnicima kućnih ljubimaca. Nastao ukrštanjem zlatnog retrivera i pudle, goldendudl je poznat po prelepom krznu i prijateljskom karakteru. Goldendudl je srednji do veliki pas, sa prosečnim životnim vekom od 10 do 15 godina.

Savršen je za porodice sa decom i može da postane odličan terapeutski pas, ali mu je potrebna redovna nega.

5. Maltipu

Maltipu Foto: Pixabay

Maltipu je takođe novija mešavina pudle, ali je manji rastom, jer je jedan od njegovih roditelja toj ili patuljasta pudla. Poznat po poslušnosti i šarmu, maltipu je odličan izbor ljubimca za mali stan, starije vlasnike, porodice sa malom decom i sve ostale ljubitelje. Što se tiče njegovog životnog veka, očekuje se da većina maltipua živi između 10 i 16 godina.

6. Kokapu

Rase koje pojedini veterinari ne preporučuju Kokapu Foto: Shutterstock//Srw Photo

Ljupki kokapu je mešanac koker španijela i pudle i najviše se odgaja zbog perfektvnog temperamenta. On je razigran i poslušan pas koji se malo linja, odličan je za starije osobe i porodice sa malom decom i potrebna mu je minimalna higijenska briga. Očekivani životni vek kokapua je oko 12 do 15 godina.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pufnast, meden, a tek da vidite kako vozi zamišljenu biciklicu: Da li je ovo najslađa pudla na svetu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari