• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetske a naše: Nove briljantne titule bengalskih maca iz odgajivačnice Raja Empire WCF Bengal Cattery

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mia Milojević, vlasnica odgajivačnice koja je proglašena jednom od najboljih u 2023. godini, o najnovijim uspesima i titulama svojih mačaka koje se smatraju najlepšim na svetu

  • 0
Mia Milojević i Dante Alpamayo Mia Milojević i Dante Alpamayo Foto: Ivan Milojević

Jedna od najlepših mačijih rasa na svetu i jedna od najprestižnijih je bengalska mačka.

Pravilo koje je neprikosnoveno među odgajivačima ovih lepotica i važno za njihov status kućnih ljubimaca je sledeće: bengalska mačka koju budući vlasnik želi da dovede u dom kao kućnog ljubimca mora da bude potomak najmanje četvrte generacije (F4) od prve generacije hibrida (F1).

Bengalska mačka postala je toliko popularna i željena u svetu da je zasluženo dobila nadimak “rols rojs” među mačkama!

A ako ste pomislili da su ove mace i dalje predmet želja na našim prostorima, to ćemo sa zadovoljstvom demantovati, jer mi bengalce za svet imamo.

Jedna od najpoznatijih bengalskih “faca” iz Srbije je Radža, "kum" i prvi lepotan odgajivačnice Raja Empire WCF Bengal Cattery.

O bengalcu Radži pisali smo u par navrata, ali nije naodmet podsetiti ljubitelje da ovom vatrenom bengalcu iz Španije nije odolela ni Jelena Karleuša, naša popularna pevačica, humanistkinja, ljubiteljka životinja i njihova zaštitnica.

Zahvaljujući ljubaznosti Mie Milojević, vlasnice odgajivačnice Raja Empire WCF Bengal Cattery, dobili smo nove vesti o njenim divnim mačkama koje iz meseca u mesec osvajaju WCF ringove u celom svetu.

Godinu 2023. naša draga Mia pamtiće po mnogim nagradama i titulama koje su osvojile njene graciozne mačke. Ali, pre svega, moramo napomenuti da je Raja Empire WCF Bengal Cattery proglašena jednom od najboljih u 2023. godini.

Odgajivačnica Raja Empire WCF Bengal Cattery dobila je ovu titulu zahvaljujući Le PETit Best Cattery, takmičenju za odgajivače mačaka, koje je registrovano kod Svetske federacije mačaka i Kluba mačaka Le PETit WCF. Nagrada koju je dobila i odgajivačnica Mie Milojević dodeljuje se svake godine na osnovu rezultata na zvaničnim WCF izložbama mačaka.

Ali da se vratimo Radži i njegovim drugarima koji s pravom nose titule “maca iz visokog društva”.

Mia Milojević, vlasnica odgajivačnice Raya Empire Wcf Bengal Cattery i bengalac Radža Mia Milojević, vlasnica odgajivačnice Raya Empire Wcf Bengal Cattery i bengalac Radža Foto: Ivan Milojević

Na nedavno održanoj WCF izložbi, koja je 28. i  29. oktobra u Sofiji (Bugarska) okupila brojne felinologe, ljubitelje i vlasnike mačaka, Radža je postao Evropski šampion, osvojivši prvi sertifikat za Velikog šampiona Evrope (1KSCACE EKS1, 2KSGCACE EKS1, 2KSBIV i 2kNOM BIS).

Mia Milojević vlasnica odgajivačnice Raya Empire Wcf Bengal Cattery i Dante Alpamayo Mia Milojević vlasnica odgajivačnice Raya Empire Wcf Bengal Cattery i Dante Alpamayo Foto: Ivan Milojević

Ali, rezultate za ponos imao je i mladi Dante Alpamajo, koji je pristupio takmičenju odraslih i postao Šampion, osvojivši i prvo mesto Coral Jubilee Master Ring i treće mesto Prstena za odrasle.

Šampionu Radži, mladom Danteu i budućim svetskim pobednicima iz ove prestižne odgajivačnice želimo pregršt titula i nagrada i fenomenalne nastupe na predstojećem beogradskom WCF festivalu mačaka.

Tradicionalna međunarodna izložba i takmičenje mačaka, uz udomljavanje zdravih i lepih maca, deveti Mrnjau Fest, održava se 11. i 12. novembra 2023. godine u Kristalnoj dvorani Hotela Jugoslavija u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari