• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oni su toliko pažljivi da čak i zube koriste najmekše što mogu: Upoznajte 13 najnežnijih rasa pasa

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njima deca mogu da se penju na glavu, da ih "cimaju" za rep i preturaju po posudi sa hranom, ali sve to strpljivo podnose, jer obožavaju porodicu

  • 0
Pas Foto: Shutterstock/Harbucks

Neke rase pasa imaju veliku energiju, druge su neverovatno opuštene, ima rasa koje imaju reputaciju previše aktivnih, a neki psi su poznati po pameti ili atletizmu.

Postoje mnoge rase koje su nežne i pune ljubavi: deca mogu da puze po njima, da im vade igračke iz usta ili čak da im diraju hranu dok jedu.

Ove rase pasa jednostavno ne mare za sve te nestašluke i zahvaljujući ujednačenom temperamentu, odličan su izbor kao terapeutski psi.

Ovo je lista 13 najnežnijih rasa pasa.

1. Bigl

Dan bigla 22. april Foto: Pexels/Kampus Production

Biglove bije glas da su loši čuvari zbog toga što su prema svima prijateljski raspoloženi. Bigl je uzgajan za lov u čoporima i uživa u društvu drugih pasa i ljudi. Oni su veseli psi, retko su agresivni i odlični su prijatelji deci i odraslima, ali njihova stalna radoznalost ponekad ih dovodi u nevolje. Većinu vremena, vesele ludosti biglova su više zabavne nego destruktivne.

2. Bernski planinski pas

Nežni džin mirne i opuštene prirode, odgajan da radi na farmi u planinama Švajcarske. Izdržljiv je i sarađuje u dresuri, iako ogroman, veoma je okretan. Bernski planinski pas je samouveren, nije stidljiv i prijateljski je raspoložen.

3. Buldog

Buldog deluje mrzovoljno zbog spuštenih kapaka i specifične čeljusti, ali je nežan, poslušan i prijateljski raspoložen pas. Ova dobrodušna rasa obično rado udovoljava vlasniku, iako je ponekad tvrdoglava. Buldozi su izuzetno lojalni i zaštitnički nastrojeni prema svojim porodicama, posebno deci.

4. Bul terijer

Bul terijer Foto: Shutterstock/Eudyptula

Razigran, šarmantan i nestašan, bul terijer je u mnogim zemljama jedna od najpopularnijih rasa za porodice sa decom, iako ima reputaciju opasnog psa. Većina bul terijera dobro prihvata dresuru koja ublažava njihove strasne emocije. Bul terijer se ponaša kao dete i odličan je u igri sa mališanima.

5. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Miran pas za krilo, ujednačenog i prijateljskog temperamenta, popularan kao terapeutski pas. Kavalirski šlanijel kralja Čarlsa može da oseti nečije raspoloženje pa često radi sa decom, starijim ljudima i osobama koji imaju posebne potrebe.

6. Koli

Koli rase su prijateljski raspoložene i nežne, osetljive i pametne. Ako imate malu decu, zapamtite da su škotski ovčari uzgajani za stado, tako da mogu stalno da "okupljaju" decu dok se igraju u kući ili dvorištu. Postoji nekoliko rasa kolija: bradati su veoma čupavi i potiču od škotskih ovčarskih pasa, border koli su crno-beli stočari, a tu je i klasični Lesi, dugodlaki braon-beli ovčar.

7. Zlatni retriver

U kategoriji "nežni pas" dominira uvek popularni zlatni retriver: inteligentan, prijateljski, poslušan i odan, uspešan kao tragač, spasilac i vodič koji "nežno" koristi zube kad mora da pomogne deci.

8. Irski seter

Irski crveni seter Foto: Shutterstock

Razigrani i energični irski seter voli društvo, ljubazan je prema porodici, nežan prema deci, pametan, poslušan i srećan kad se igra. Nikad se ne ljuti i ne zamara. Veoma je sposoban za obuku, ima bezgraničnu energiju, ali je željan da svima udovolji. Potrebna im je nežna ruka za vođenje i obuku, a pošto su tako dobro povezani sa svojim porodicama, skloni su strahu od razdvajanja.

9. Labrador retriver

Inteligencija, nežni temperament i energični duh doneli su labrador retriveru titulu jedne od najpopularnijih rasa pasa. Oni mogu dugo da se igraju, bez nervoze ili umora i savršeni su za porodice sa energičnom decom i sve druge koji traže aktivne, strpljive ljubimce.

10. Njufaundlendski pas

Iako ogroman, ovo je najležerniji, najstrpljiviji i najljubazniji pas koji brzo reaguje ako neko ugrozi njegovu porodicu. Često ga zovu "pas dadilja".

11. Pudla

Patuljasta pudla Foto: Shutterstock/Jagodka

Ova pametna, popularna rasa viđa se u raznim veličinama i bojama, ali su sve pudle željne da udovolje i dobro se obučavaju. Patuljaste pudle mogu da budu stidljive sa strancima, dok su standardne pudle raspoloženije za kontakte sa nepoznatima. Ovi psi su razigrani, odani i retko se naljute.

12. Mops

Jedna od najstarijih rasa, nestašna i puna ljubavi prema vlasniku, mops retko ujeda i strpljivo i pasivno podnosi dečije nestašluke. Poslušan je u treniranju i ne zahteva mnogo vežbanja.

13. Vižla

Vižla ima mnogo energije, ali to ne smeta njenom nežnom temperamentu. Uživa u igri sa porodicom sa kojom stvara veoma jaku vezu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U svetu postoji jedno carstvo: Bigl i zec najbolji drugari, iako je jedan lovac a drugi plen

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari