• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ova rasa ne podnosi muškarce, a kad se uplaši, drhti kao prut i mokri gde stigne", tvrdi jedan šetač pasa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oni su uvek namrgođeni i iz nekog razloga ne vole pripadnike jačeg pola, a zbog njihovog lošeg karaktera ni žene ne prolaze najbolje", tvrdi ovaj profesionalac

  • 0
Šetač pasa Foto: Shutterstock/Cocosss

Jedan profesionalni šetač pasa otkrio je vlasnicima jednu od njegovih najmanje omiljenih rasa, a kao glavne nedostatke naveo je odbojnost ljubimca prema muškarcima i veoma nervozan karakter.

On je objavu o najneomiljenijoj rasi pasa objavio na Redditu: iako je naveo da su loš izbor sibirski haski i nemački ovčar, "tron" je zauzeo najmanji pas na svetu - čivava, prenosi Thesun.

"Čivave su uvek namrgođene i iz nekog razloga ne vole muškarce", objasnio je šetač pasa koji tvrdi da ova rasa nije sasvim idealna ni za žene i upozorava da neobjašnjiva mržnja prema muškarcima može otežati držanje čivava.

"One su stalno u nekom strahu, drhte i često se pomokre", dodaje stručnjak za pse koji je ukazao na još jedan uobičajen problem u ponašanju ove rase.

"Vlasnici nikad ne obučavaju svoje čivave koje se stoga uvek užasno ponašaju", tvrdi šetač pasa koji gotovo isto kaže i o čivavama koje prođu obuku i socijalizaciju, ali ima i malobrojnih koje su pravilno obučene i ne pokazuju odbojnost prema muškarcima.

Ovi mali psi "histerišu" kad god se nađu blizu drugog psa, a taj problem šetač rešava tako što ih ostavi potpuno same u prostoriji zaštićenoj od drugih ljubimaca.

"Ako ih gledate na snimcima sigurnosne kamere, one se šetkaju unaokolo i normalno se ponašaju: međutim, čim uđete u sobu, one će pobeći u ugao i drhtati".

Osim ovih negativih osobina, čivave nisu omiljene jer su najsklonije ujedanju.

Čivava Čivava Foto: Shutterstock/FOTO SALE

Stručnjaci su pokušali da objasne šta se dešava u psihi ovih malih pasa. Oni tvrde da je "normalno da se čivave tresu, posebno kada su uznemirene ili im je hladno. One su patuljaste, imaju ubrzan metabolizam i manje telesne masnoće što ih čini sklonijim "smrzavanju". Čivave imaju i osetljiv nervni sistem pa su reaktivnije na stres i anksioznost".

Korisnici Reddita su napisali komentare o čivavama.

"Veoma volim čivave, ali sve ovo je istina. Volim ih takve kakve su i delimo mržnju prema muškarcima, ali je rasa zaista užasna“, napisala je jedna osoba.

Drugi čitalac je rekao da rasa "ima mnogo specifičnih problema", a neki od njih su paničan strah od penjanja, mržnja prema ljudima koji nose šešire, odbojnost prema muškarcima, krađa i sakrivanje čarapa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da ga ne ureknu: Ovaj pas se smejulji svaki put kad mu vlasnici tepaju i hvale ga

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari