Pas reciklira limenke i plastične flaše i novcem koji zaradi kupuje igračke, ali ima i nove sjajne ideje

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Fin je inteligentan, razigran i ekološki orijentisan pas kome je omiljena igračka poslužila da razvije dobar biznis. Njegovi vlasnici "pucaju" od ponosa i čak planiraju donacije za spasavanje napuštenih životinja

Ovo je Fin, veseo i razigran pas koji kao i većina njegovih dlakavih rođaka obožava dobru igračku za žvakanje. Iako Fin ima dosta zanimacija ovog tipa, koje su kupljene u prodavnici, on se podjednako dobro zabavlja recikliranjem raznih predmeta, poput omiljenih praznih plastičnih flaša.

Ekološki raspoloženi Fin ipak nije previše izbirljiv, jer ga interesuju i aluminijumske limenke, ali njihove ivice mogu da budu veoma oštre, pa nisu idealne za igranje ili žvakanje, prenosi Dodo.

Finov vlasnik Stefen svom ljubimcu kupio je plišanu igračku za žvakanje, u obliku konzerve. Ipak, prave plastične flaše i limenke Finu su milije od "lažnjaka" i u jednom trenutku je pas, koji se sa praznom ambalažom samo igrao, ovu zabavu razvio u nešto mnogo ozbiljnije.

Dok je šetao gradom, Fin je tražio odbačene flaše i limenke i donosio ih kući.

Njegov vlasnik Stefen shvatio je da u kući ima ekološki svesnog četvoronošca koji skuplja praznu ambalažu. Tako je Fin počeo da raščišćava smeće u komšiluku, ali se opet stvari nisu završile na tome. Kad bi Fin skupio dovoljno flaša i limenki, Stefan je s njim odlazio u reciklažni centar da bi predao zalihe.

Tako je Fin počeo da zarađuje.

Iako je "samo" pas, Fin je pronašao način da uradi nešto dobro za zajednicu u kojoj živi i da zaradi.

Finovi vlasnici planiraju da učine još više dobrih dela sa neobičnim hobijem svog kućnog ljubimca.

Sledeći put kada Fin krene u "trgovanje" svojim bocama i limenkama u reciklažnom centru, novac koji bude dobio neće poslužiti za kupovinu novih igračaka.

Finov vlasnik kaže da će ove godine Fin početi da donira novac za spasavanje napuštenih životinja.

(Telegraf.rs)