Dva laboratorijska kunića, posle višegodišnjeg zatočeništva, prvi put osetili sunce i okusili travu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Dona i Figaro provodili su život u laboratoriji za eksperimente sve dok ih iz "pakla stvorenog u ime nauke" nije spasila organizacija "Save the buns"

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Dona i Figaro su dva kunića koji su provodili život u laboratoriji sve dok ih nije spasio "Save the Buns". Oni su prebačeni u "Woodstock Farm Sanctuary" čiji zaposleni su se zakleli da će pomoći zekanima da nadoknade sve vreme koje su izgubili, jer im nije bilo dozvoljeno da budu - kunići.

"Bili su preplašeni i nisu mogli da se razdvoje", rekao je za Dodo Riki Higins, član tima Woodstock Farm Sanctuary.

Dva zekana, najbolji prijatelji, bili su uplašeni i zbunjeni kada su stigli u novi dom, ali su počeli polako da se navikavaju.

Nijedan od njih nikad dotad nije bio napolju i konačno je došao trenutak da okuse travu i svežinu vazduha, po prvi put u životu.

Jedan od novih staratelja otvorio je vrata njihove kućice kako bi kunići izašli napolje.

Figaro je prvi promolio glavu i počeo da skakuće unaokolo, uživajući u novim mirisima, ali pre nego što je otišao dalje, skočio je nazad kako bi ohrabrio Donu da pođe sa njim.

Dona je bila neodlučna, ali je na kraju i ona izašla napolje. Kunići prijatelji konačno su mogli da slobodno skakuću po travi i da budu nesputani.

"Pokazali su radoznalost, bili su željni istraživanja i ohrabrivalil su jedno drugo", dodao je Higins.

U trenutku je Donin i Figarov svet postao mnogo veći i bogatiji nego što je ikada bio.

Sada uživaju u svakom trenutku novog zajedničkog života.

"Sjajno se snalaze", kaže Higins. "Dona je veoma druželjubiva, a Figaro je rezervisaniji. Oni vole da izlaze napolje i skakuću, a zatim se ušuškaju zajedno na vrhu svoje kućice. Put do slobode bio im je dug, ali sada Dona i Figaro imaju sve što su ikada mogli da požele, bez osvrtanja na prošlost".

(Telegraf.rs)