Nova nada za engleske beskućnike sa ljubimcima: Dom bivšeg ministra postao prihvatilište

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Citadel House” u gradu Stroudu, u istoimenom okrugu grofovije Glosteršir u Engleskoj nudi privremeni smeštaj za osam osoba koje žive na ulici sa svojim vernim četvoronošcima

Foto: Pexels/Mart production

Rezidencija bivšeg britanskog ministra Vojske spasa u Stroudu pretvorena je u kuću za beskućnike sa psima kućnim ljubimcima.

“Citadel House” u gradu Stroudu, u istoimenom okrugu grofovije Glosteršir u Engleskoj će ponuditi privremeni smeštaj za osam osoba koje žive na ulici sa svojim četvoronožnim prijateljima, prenosi BBC.

Nekadašnja kuća Bila Ratlanda preuređena je nakon što ju je kupio “Gloucester Citi Homes” (GCH). Novi vlasnik kaže da su kućni ljubimci prepreka za smeštaj i da neki ljudi bez domova radije ostaju na ulici nego da se odreknu svog ljubimca.

Majkl Hil, direktor GCH, izjavio je da će njihova inicijativa "obezbediti ne samo privremeno sigurno utočište za ljude koji nemaju gde da spavaju, već će stvoriti mogućnost za njihov trajni smeštaj".

Mnogim osobama koji žive na ulici je važno da i dalje budu sa svojim ljubimcima.

"Mogućnost da zadrže voljenog psa je velika pomoć ovim ljudima da se izbore sa teškim životom”, izjavila je Meti Ros, predsednica stambenog odbora ovog okruga.

Kuća Citadela, sagrađena 1797. godine, nekadašnja je rezidencija lokalnog ministra Vojske spasa, a poslednjih godina se koristila samo za društvene aktivnosti.

„Mnogi vlasnici pasa koji doživljavaju beskućništvo primorani su da se odreknu svojih voljenih ljubimaca da bi imali mesto da prespavaju", izjavila je Abigejl Ovens iz "Dogs Trusta" i dodala:

„Niko ne treba da bira između kreveta i svog vernog prijatelja".

(Telegraf.rs)