• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak ljubomorne mačke nasmejao korisnike TikTok: Iz sve snage zagorčava život novoj devojci svog vlasnika

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačka ugrizom pokazala nezadovoljstvo novom osobom u domu, ali internet komentariše potez momka koji ignoriše napad ljubimca

  • 0
Ljutita mačka Foto: Shutterstock/Marina Demeshko

Sa preko 958.000 pregleda, snimak koji je 3. avgusta podelila Hana na svom TikTok nalogu @doingthedistance prikazuje trenutak kada je njen vlog o zabavljanju u australijskoj divljini grubo prekinut: tekst napisan preko video snimka glasi: "Mačka mog dečka je još rezervisana zbog toga što nije jedina devojka u njegovom životu."

Nakon što ju je mačka ugrizla za stopalo, devojka bolno vrišti i podiže nogu, a zatim kaže momku da ju je mačka upravo ujela.

Interesantno je da njen mladić Sem ne obraća mnogo pažnje na to i insistira da nastave da snimaju video, što je navelo mnoge korisnike da spekulišu na čijoj je strani: mačkinoj ili devojčinoj.

Komentar "Neću da ulazim u ovo" dobio je preko 18.000 lajkova.

"On je 100 posto na stranu mačaka, glasi drugi komentar, dok neko treći kaže da se "Sem uopšte nije naljutio na mačku."

@doingthedistance Outback date vibes ✌🏼#ldr ♬ original sound - Hannah

Da li mačke zaista pokazuju ljubomoru?

Mačke su poznate po tome što su nezavisne, ali istraživanja otkrivaju da mačke zaista doživljavaju ljubomoru. Studija iz 2020. istraživala je da li primitivni oblik ljubomore, sličan onom koji je primećen kod beba i pasa, postoji i kod mačke. Istraživači su testirali 52 mačke iz japanskih domaćinstava i mačijih kafea, posmatrajući njihovo ponašanje kada je vlasnik mazio mačku igračku realnog izgleda i predmet poput krznenog jastuka.

Mačke, posebno one iz domaćinstva su negativnije reagovale na mačku igračku koju je mazio njihov vlasnik, što ukazuje na određeni nivo ljubomore. Međutim, mačke nisu pravile razliku između vlasnika i nepoznatog eksperimentatora, a druga ponašanja povezana sa ljubomorom viđena kod novorođenčadi i pasa se nisu pokazala. Studija sugeriše da, iako možda postoji neka kognitivna osnova za ljubomoru kod mačaka, potrebno je više istraživanja da se to potvrdi.

Ove nalaze su podržali mnogi vlasnici koji su podelili svoje video zapise na kojima su njihovi ljubimci pokazali ljutnju.

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mačka ustala na levu nogu: Ova opasnica isprepada vlasnicu svojim divljačkim ponašanjem

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari