• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte mačka harambašu: Ovaj ratoborni grubijan teroriše komšiluk i sve snima GoPro kamerom

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mačak Maksvel je pravi tiranin prema komšijskim mačkama, a njegov bes postao je viralan na TikToku nakon što su mu vlasnici pričvrstili kameru da bi ga pratili

  • 0
Ljutita mačka Foto: Shutterstock/Foonia

Jedna mačka postala je veoma popularna nakon što su objavljeni njeni prvi snimci u žestokim uličnim borbama sa desetinama komšijskih mačaka. Iako teror koji mačak Maksvel sprovodi među "rođakama po vrsti", to nije smetalo da postane TikTok zvezda na čijem profilu @Mak2049 se objavljuju dogodovštine zabeležene zahvaljujući kameri GoPro, postavljenoj na mački.

Maksvel je domaća mačka i pravi je harambaša koji upada u nevolje i tuče sa drugim mačkama na ulicama. Sve što je dosad uradio snimljeno je i postavljeno na TikToku, jer su njegovi vlasnici odlučili da mu zakače GoPro kameru da bi snimili sve što njihov ljubimac radi tokom dana, prenosi Thesun.

Sa više od 2 miliona pratilaca od oktobra 2022, Maksvelove avanture se budno prate. Na jednom snimku, Maksvel juri mačku koja je spustila šape na njegovu teritoriju, a na drugom video zapisu jedna maca šišti na Maksvela dok pokušava da pobegne od njega. Šteta je samo što ne postoji mogućnost da i Maksvel bude snimljen, da bi se videlo kako izgleda, pošto kamera nikada nije usmerena na njega.

Umesto pogleda na Maksvela, uvek se vide ulične mačke koje su njegove žrtve.

Maksvelove ludosti su učinile da ovaj mačak postane viralan, ali njegov temperament nije impresionirao sve gledaoce koji smatraju da je agresivan i teritorijalan.

@wolfdogstudio Cat from #max2049 #catsoftiktok #foryou #maxwellthecat ♬ original sound - WolfDogStudio

Gledaoci su zabrinuti za Maksvelovu psihu i bezbednost drugih mačaka sa kojima se bori. Komentatori su čak prozvali Maksvelove vlasnike i kažu da je "najluđe to što mačak ode kući, vlasnici pokupe video snimak i onda ga puste da se vrati napolje, da nastavi da teroriše mačke".

Uprkos glasovima "razuma", Maksvel ima i obožavatelje koji kažu da je Maksvel najverovatnije predodređen da juri negativce, odnosno mačke koje izazivaju nevolje.

@kusengahmed Got Maxwell running from the Opps 😈🔥 #maxwell #maxwellthecat #capcut #fyp #catsoftiktok #cats #dogsoftiktok #dogs #hood #opps ♬ FREE KAY FLOCK - 🧛🏿

Zašto se Maksvel svađa sa svakom mačkom koju vidi?

Mačke su prirodno teritorijalne životinje i pojedine mačije rase pokazuju izraženu teritorijalnost, a isto je i sa Maksvelom. One postaju teritorijalne iz nekoliko različitih razloga od kojih su najčešći prirodni instinkt, nedostatak socijalizacije, konkurencija u domaćinstvu sa više mačaka i hormoni.

Iako je Maksvel ekstreman u svom pristupu i pokušava da se bori sa svakom mačkom na koju naiđe, stručnjaci tvrde da se on sasvim normalno ponaša.

Pogledajte kako se Maksvel "normalno" ponaša!

@anunnaki_god1 #maxwellthecat #max #maxwell ♬ original sound - Mulla bae

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Amputirali mu zadnje šapice, a uskoro će i prednje: Vlasnici odbacili mačka zato što je bolestan

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari