• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na plaži u Kaliforniji ustreljen morski lav: NOAA nudi nagradu od 20.000 dolara za informaciju o pucaču

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija odgovorna za upravljanje nacionalnim okeanskim resursima traži bilo kakvo obaveštenje o osobi koja je usmrtila morskog sisara

  • 0
Morski lav Foto: Shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB

Kancelarija NOAA u Merilendu (SAD), odgovorna za upravljanje nacionalnim okeanskim resursima i njihovim staništima nudi nagradu od 20.000 dolara za informaciju o prestupniku koji je ustrelio kalifornijskog morskog lava.

Životinja je pronađena živa 7. avgusta, sa ranom od vatrenog oružja, i nalazila se između spasilačkih kula 22 i 23 na državnoj plaži Bols Čika u okrugu Orindž u Kaliforniji. Nažalost, uprkos naporima spasilaca Pacifičkog centra za morske sisare, morski lav je podlegao povredama narednog dana.

Pregledom je utvrđeno da mladi morski lav, koji je prema procenama stručnjaka bio dvogodišnjak, na leđima ima svežu ranu od metka, prenosi Worldanimalnews.

Vlasti aktivno traže informacije o pojedincu odgovornom za ovaj užasan čin i svim okolnostima u vezi sa incidentom.

Prema Zakonu o zaštiti morskih sisara, zabranjeno je uznemiravati, loviti, hvatati ili ubijati morske lavove i druge morske sisare. Postoje druge neinvazivne metode njihovog zastrašivanja i udaljavanja od imovine, ali one ne smeju dovesti do povreda ili smrti životinja.

NOAA Fisheries je kancelarija odgovorna za upravljanje nacionalnim okeanskim resursima i njihovim staništima, uz naučni pristup, zasnovan na očuvanju produktivnog i održivog ribarstva, oporavak i očuvanje zaštićenih resursa i zdrave ekosisteme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brodić otela dva debela morska lava: Kapetan je nestao ili u neznanju spava?!

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari