• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bao Zi, svetski rekorder u vožnji skejtborda: Evo koliko treba ovom mačku iz Kine da savlada 10 metara

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vožnja skejta samo je jedna od veština američke kratkodlake mačke iz Kine, pogledajte samo taj spisak koji je za nevericu

  • 0
Mačka na skejtbordu (ilustracija) Foto: Shutterstock/135pixels

Skejtbord nije samo hobi, to je i veština kojom se mogu pohvaliti ne samo ljudi, već i neke mačke. Ali Bao Zi, američka kratkodlaka mačka iz Kine, postala je bukvalno profesionalac na skejtu i pre par meseci dobila zvanje jedne od najbržih mačaka na skejtbordu. Bao Zi se upisala i u Ginisovu knjigu kao svetski rekorder za "10 najbržih mačaka na skejtbordu“ koja pređe 10 metara za samo 12,85 sekundi, preneo je Dailypaws.

U kratkom videu, postavljenom na Jutjub kanalu Ginisovi svetski rekordi, Bao Zi nije potrebna pomoć vlasnika i trenera Li Jiangtaoa za obaranje rekorda. Jednogodišnji mačak lako se penje na skejtbord, sam se odguruje napred i hrli ka pobedi dok ga obožavaoci gledaju.

Jiangtao je veoma uspešan trener koji je isprva trenirao psa da vozi skejt. Ali, Bao Zi nije mogao da dozvoli svom psećem prijatelju da pobere svu slavu i na kraju je savladao vožnju skejtbordom.

Bao Zi-jeve veštine nisu ograničene samo na skejt: ovaj mačak izvodi sledeće trikove: sedi kad mu se naredi, mlatara šapama, pravi se mrtav, okreće se u mestu, skače i penje se, prolazi kroz obruče, ume da pritisne zvono na vratima, kotrlja buriće i dribla košarkašku loptu.

Ako ste ikada bili ljubomorni na talentovane pse svojih prijatelja i njihov repertoar trikova, nema potrebe: i mačke umeju da izvedu sijaset veština ako ste strpljivi da ih podučavate. Mačku možete da naučite da "baci" pet, da sedi ili dođe do vas kako bi dobila poslasticu i za sve to joj nije potreban skejtbord.

Obučavanje mačke trikovima je odličan način da se dublje povežete s njom, pogotovo ako je noviji član vašeg domaćinstva. To je takođe odličan način da je mentalno stimulišete i sprečite da joj bude dosadno i da postane neposlušna i tvrdoglava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Maca se lansirala u vazduh dok je skakala na kauč: Paranormalne aktivnosti ili samo smotana mačka

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari