• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teško je ne zaplakati pred još jednom pognutom glavom: Ovo je Fleka, pas koji je ipak imao sreće

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužni psi žive u svakom selu i gradu, u svakoj zemlji, na svakom kontinentu i nije važno da li su mešanci ili rasni, sve ih veže žalosna istina da nisu ničiji

  • 0
Pas u azilu Foto: Printskrin/Instagram/Šibenske šape

Tužni psi žive u svakom selu i gradu, u svakoj zemlji, na svakom kontinentu. I nije važno da li su mešanci ili rasni, sve njih veže tužna istina da nisu ničiji. U azilima širom sveta, četvoronošci ne mogu da sakriju svoju nesreću, a pognute glave su nešto što najteže pada svima koji vole ova nedužna i odana stvorenja.

Šibenske.šape su udruženje koje nastoji da svakom odbačenom ljubimcu pronađe srodnu ljudsku dušu i vrati sreću i radost u srca svih pasa.

Kako je objavljeno na ovom instagram profilu, teško je ne zaplakati dok se pišu ovakve objave i njihovi autori ne stide se da priznaju da plaču u azilu i da će plakati kad god se ovoga budu setili.

Na objavljenom snimku prikazan je pas Fleka, ženka koja pognute glave čeka da je neko pomiluje, zavoli i izvede iz prihvatilišta. Ona više ne traži dom, jer je imala sreće i pronašla ga je u inostranstvu. Ali, volonteri Šibenskih šapa plaču, jer ima još stotinu Fleka u azilu. Svi oni imaju hranu, vodu, krov nad glavom, veterinarsku negu i društvo drugih pasa, ali nemaju ono što žele više od svega, a to je ljubav, dom i dodir koji hrani dušu i leči tugu.

Svako snimanje pasa iz azila traje predugo, jer se roni more suza pri pogledu na ove napaćene dušice. Ovakve scene se ne mogu odglumiti: suviše su česte i stvarne.

Tužne oči prate ljude kud god da se okrenu, a ponekad je toga više nego što se može podneti.

Ko nije bio u azilu, teško će shvatiti želju da se zagrli svaki pas, ali, kako piše u objavi, ruke kao da su prekratke za sve njih.

Danas su ovim psima i kao pomoć volonterima svih udruženja kojia brinu o napuštenim ljubimcima najpotrebniji ljudi koji će pristati da privremeno brinu o životinjama. Sav novac ovog sveta neće pomoći svim Flekicama u azilu koliko im mogu pomoći nežni dodiri i zagrljaji.

Šibenske.šape svim privremenim starateljima obezbediće hranu, veterinarsku pomoć i opremu, a staratelji su u obavezi samo da pripreme osmeh, ljubav i isceljujući dodir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Karleuša i njen usvojeni pas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari