• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Debeli mačak Mrvica ima 18 kg i hteo je da pobegao iz centra za mršavljenje: Evo šta mu je stalo na put

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korpulentni Mrvica se zaglavio u cipelarniku zahvaljujući "salcetu" i svojoj neverovatnoj težini od 18 kilograma

  • 0
Debela mačka - ilustracija Foto: Debela mačka - Ilustracija/Shutterstock/PavelKant

Mačka teška skoro 18 kilograma ostala je zaglavljena u cipelarniku dok je pokušavala da pobegne iz centra za mršavljenje u Rusiji. Debeli mačor po imenu Krošik ("mrvica" na ruskom), pokušao je da pobegne iz ustanove za mršavljenje u Permu gde je doveden da bi se "stesao", prenosi Nypost.

Predebeli mačak Mrvica bio je podvrgnut strogom režimu aktivnosti i smanjenim obrocima, što mu se očigledno nije dopalo, a kad mu se sve smučilo, pokušao je da pobegne. Ipak, ono zbog čega je doveden u centar za mršavljenje pokazalo se kao otežavajuća okolnost, jer se, zahvaljujući debljini, zaglavio između šipki police za cipele.

Stručnjakinja za rehabilitaciju životinja Ekaterina Bedakova u postu na Telegramu, objavljenom 11. septembra, napisala je da je Mrvica izazvao veliku gužvu svojim bekstvom i da je bio izuzetno nezadovoljan kada su ga pronašli zgužvanog među papučama, ali se smirio posle obroka.

Iako je ovo bio ozbiljan pokušaj bekstva, Mrvica je već imao jedan incident u podrumu ove bolnice. Osoblje je navodno hranilo krupnog mačka kolačićima i supom zahvaljujući čemu je "nagruvao" skoro 20 kilograma zbog kojih nije mogao da hoda. Radi poređenja, većina kućnih mačaka treba da teži oko 4, 5 kg, kažu veterinarski stručnjaci, iako njihova težina varira u zavisnosti od rase.

"Mrvičina priča je izuzetno redak slučaj za koji je kriv isključivo vlasnik koji je toliko voleo mačka da ga je hranio do besvesti i doveo do ovakvog stanja", objasnio je portparol azila Matroskin u Premu.

U pokušaju da pomognu Mrvici-Krošiku da smrša, zaposleni u azilu odveli su ga na skidanje kilaže koja je podrazumevala novi režim ishrane i redovne aktivnosti na traci za trčanje.

Na fotografijama iz objave koje možete pogledati OVDE, vidi se kako Mrvica nevoljno vežba u vodi koja smanjuje opterećenje njegovih zglobova. Ljudi su čak obrijali njegov stomak kako bi se lakše sušio posle vežbi u vodenom aerobiku.

Veterinari su optimisti u vezi sa skidanjem kilaže kod Mrvice: u skladu sa novim dijetalno-zdravstvenim režimom predviđaju da će mačak gubiti između 50 i 70 grama nedeljno. Bedakova kaže da je Mrvičin neslavni pokušaj bekstva zapravo dobar znak, jer je mačak pokazao kako može da bude veoma aktivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najdeblji i najslađi mačor na svetu: Živi na leđima, jer kad jednom legne, teško se vraća u normalu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari