• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica iz Teksasa pronašla ptičicu i spasila je od smrzavanja: Nećete verovati kako su je utoplili

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi familije iz Amarila pekli su roštilj u dvorištu kad su otkrili nemoćnu pticu koju su brzinski umotali u zagrejanu tortilju kako se ne bi smrzla

  • 0
Ptičica u tortilji Foto: Fejsbuk/Wild West Wildlife Rehabilitation Center

Porodica iz Teksasa pokazala je koliko je dobra u "brzom razmišljanju": članovi ove familije pronašli su ptičicu koja je bespomoćno ležala na zemlji u njihovom dvorištu i spasili je tako što su je bezbedno umotali u toplu tortilju dok nisu stigli stručnjaci za divlje životinje.

Porodica iz Amarila u okrugu Poter, u državi Teksas (SAD) pekla je roštilj u dvorištu i iznenada otkrila ptičicu za koju su pretpostavili da je mlada sova.

Zabrinuta da se bebica ne smrzne, majka u porodici zatražila je da se zagreje tortilja na roštilju kako bi utoplila sovu.

Porodica je pozvala Centar za rehabilitaciju divljih životinja Divljeg zapada u pomoć: kad su stručnjaci stigli, pronašli su sovu udobno i bezbedno smeštenu u "burito ćebence"!

"Ovo je nesumnjivo bio improvizovani metod da se ptičica zagreje i, iznenađujuće, pokazao se veoma efikasnim", piše u objavi na Fesbuku, na nalogu Centra za divlje životinje, prenosi Nypost.

Mladunče sove stiglo je u Wild West Wildlife Rehabilitation Center, gde se uvek dešava nešto zanimljivo.

Kako je ubrzo otkriveno, ptičica je mladunče "zmaja iz Misisipija", ptice grabljivice nalik sokolu koja se gnezdi u Teksasu.

Centar za divlje životinje saopštio je da se ptičica - prikladno nazvana Takito - dobro oporavlja.

Centar za divlje životinje brine o desetinama ptica koje su povređene ili su ostale bez roditelja nakon što je uragan Beril razorio južni Teksas pre dve nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Novi stanari okupirali Blok 70 i čudno gledaju prolaznike: Niko ne sme da ih dira

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari