• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korgi razume znakovni jezik i oduševljava TikTokovce: Pogledajte njegovu reakciju na loptu i "klopu"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devetogodišnja Eovin prepoznaje reči "doručak", "večera", "lopta", "kolač", ali ne voli da "pročita" znakove za kupanje i neuspeh

  • 0
Korgi TikTok Foto: Printskrin/TikTok/@thesigningd

Derek Casez, poznat na TikToku kao @thesigningd, podelio je u video snimku od 25. juna priču o tome kako je njegov kućni ljubimac korgi naučio znakovni jezik. Zahvaljujući ovoj pametnoj ženki po imenu Eovin, video zapis brzo je dostigao 28 miliona pregleda! Kaseze je za Newsweek rekao da je svoju devetogodišnju ženku korgija dresirao pomoću znakova rukama, ali kada je u dom stigla Derekova buduća supruga Emili, Eovin je brzo naučila znakovni jezik, tačnije, počela je da prepoznaje znake Emilinih omiljenih reči.

Ovo je počelo pre šest godina kada su Kaseze i Emili započeli vezu na daljinu. Tokom prve Emiline posete, Eovin je brzo shvatila da je devojka gluva. Derek je primetio da Eovin udara o ivicu kreveta kako bi probudila Emili, umesto da laje, što radi i danas.

Korgi je poznat kao izuzetno inteligentna rasa, ali ponekad upadaju u nestašluke i krše pravila, naravno u svoju korist. I Eovin je uradila upravo to, kada je počela da pamti znakovni jezik. Ona je naučila znakove za svoje omiljene reči: doručak, večera, lopta i kolačić, između ostalog. Kada primeti znak za jednu od tih reči, ona zalaje. Kaseze kaže da on i Emili smatraju da je to super, ali je i frustrirajuće, jer moraju da paze da u razgovoru ne koriste nijednu reč koju Eovin prepoznaje.

Video zapisi sa TikToka od 25. juna prikazuju korgija koji reaguje na znakovni jezik. Pas je "uhvatio" svoje omiljene reči kao što su večera i lopta. Na jednom od snimaka, koji ima više od 28 miliona pregleda, Eovin se prosto izgubila kada je Kasez pokazao reč "lopta", jer je otrčala do vrata, spremna za igru. Kad je prepoznala reč "večera", uši su joj se podigle uvis od oduševljenja.

Ipak, ne izaziva svaka reč pozitivnu reakciju kod ovog psa. Kasez kaže da Eovin ne voli da "čuje" reč "neuspešno" i postaje mrzovoljna kad god primeti da to koriste u "razgovoru". To se dogodilo čak i tokom njihovog venčanja, dok su obećavali jedno drugom da će biti zajedno u životnim uspesima i neuspesima: tada je Eovin iznela svoje mišljenje.

Eovin ne voli ni reč "kupka": kao pravi pas, ona će pobeći kad se u kući izgovori ta zabranjena reč.

Nadajući se da će Eovin ispraviti ponašanje, Derek i Emili su počeli da sriču reči, ali je oštroumna korgica i to skapirala.

@thesigningd #signlanguage fluent #corgi ! #asl #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - The Signing D

Gledaoci video zapisa bili su impresionirani jezičkim veštinama ovog psa i za manje nedelju dana, TikTok snimak, osim skoro 30 miliona pregleda, ima 5,2 miliona lajkova i 15k komentara.

"Ovo je stvarno sjajno i impresivno od vašeg korgija", napisao je jedan gledalac, dok je drugi psa nazvao "bilingvistom".

Jedna korisnica je primetila da su se Eovinine uši podigle kad je prvi put "pročitala" svoje ime, a neko je izjavio da je vlasnikov "problem" sa psom koji "čita" znakove zapravo divan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Njegova reakcija je urnebesna: Korgi mesecima ljuštio i jeo zid dok ga vlasnik nije uhvatio

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari