• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kevin, najviši pas na svetu, uginuo nekoliko dana nakon što je poneo zvaničnu titulu Ginisovog rekorda

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trogodišnja doga iz Ajdaha, visoka 111 cm, iznenada se razbolela, a potom je podvrgnuta operaciji

  • 0

Trogodišnja doga uginula je nakon što se razbolela i bila podvrgnuta iznenadnoj operaciji, saopštila je porodica. Kevin je bio divan pas i nežan džin, i cela porodica je veoma tužna zbog njegove smerti, izjavila je za Ginisovu knjigu rekorda Kevinova vlasnica Trejsi Vulf, preneo je Nypost.

Kevin je uspeo da obori rekord i postao je vlasnik titule najvišeg psa na svetu. Voleo je pažnju koju su mu pružali, a njegova vlasnica kaže da bi bilo lepo kad bi sve džinovske rase, čak i svi psi, živeli duže.

Portparol Ginisove knjige rekorda izjavio je da je organizaciju duboko pogodila vest o neočekivanoj Kevinovoj smrti.

"Trejsi i tim veterinarske klinike u kojoj radi učinili su sve što su mogli da spasu Kevina“, rekao je predstavnik Ginisove knjige rekorda.

Kevin je živeo u Ajdahu sa svojom porodicom - Trejsi, njenim mužem Rodžerom i njihovom decom Avom (10) i Aleksandrom (12). Titulu najvišeg psa osvojio je nakon merenja visine koja je iznosila 111 centimetara!

Kad bi se uspravio na zadnje noge, Kevin je merio 215 cm, ali je svima bio poznat kao "nežni div“.

"Kevinova omiljena aktivnost je dremanje, a sedenje i igra na kauču su mu omiljena zabava", izjavila je Trejsi kada je Kevin poneo titulu najvišeg.

Trejsi je dodala da je Kevin zabavan i druželjubiv i previše prijateljski nastrojen. On je postao najviši živi mužjak na svetu nakon što je uginuo Zevs, takođe doga koja je nosila titulu navišeg psa na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pored ovakog čuvara, dadilja vam nije potrebna: Danska doga u ulozi bebisitera

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari