• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova tragedija: Antilopa u zoo-vrtu u Tenesiju ugušila se plastičnim poklopcem sa kesice voćnog sosa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lif, 7-godišnja antilopa sitatunga, mogla je još dugo da živi, objavio je Brights Zoo koji praktikuje da pretrese torbe posetilaca, ali oni uvek nađu načine da krišom unesu zabranjenu ambalažu

  • 0
Antilopa sitatunga Foto: Shutterstock/Bill Dunn

Još jedna iznenadna smrt životinje, ovoga puta stanovnika zoološkog vrta u Tenesiju, rastužila je svet i ljubitelje prirode: antilopa sitatunga, poreklom iz močvara srednje Afrike, tokom vikenda ugušila dr plastičnim poklopcem kesice sa grickalicama.

Lif, 7-godišnja antilopa sitatunga, uginula je u subotu, objavio je Brights Zoo na Fejsbuku. Životinja se ugušila poklopcem sa kesice voćnog sosa koji se izbacuje istiskivanjem ambalaže. Zoološki vrt iz Lajmstouna, u državi Mejn, ne dopušta da se na njegovu teritoriju unose ovakvi proizvodi, preneo je Nbcnews.

"Posetioci se pitaju zašto ne dozvoljavamo unošenje poslastica u ovakvoj ambalaži, a razlog je jednostavan: ona je opasna za naše životinje", saopštio je zoološki vrt na Fejsbuku.

"Ako pogledamo ove poklopce iz perspektive životinja, oni izgledaju kao hrana", piše u saopštenju. Zoološki vrt praktikuje da pretraži torbe, ali "neki ljudi pronalaze načine da krišom unesu kesice sa voćnim sosovima.

Iz zoološkog vrta kažu da posetioci treba da uživaju u konzumiraju voćnog sosa iz kesica i drugih grickalica u svojim vozilima ili na određenim mestima na parkingu, a kasnije da opet uđu u zoološki vrt, koliko god puta žele.

Antilopa sitatunga može da živi do oko 22 godine u zatočeništvu, a Lif je "mogla da poživi još mnogo godina".

Komentatori posta na Fejsbuku izrazili su ogorčenje što je kršenje pravila zoološkog vrta izazvalo smrt antilope. Odgovarajući na jedan komentar, zoološki vrt je rekao da ne veruje da će iko preuzeti odgovornost za Lifinu smrt.

Drugi komentator posvedočio je da odrasli bacaju ljudsku hranu i smeće u nastambe za životinje, a zoo-vrt je pozvao da se takvo ponašanje prijavi.

"Ako odmah saznamo šta se dešava, možemo dovesti osoblje da ukloni predmete, a uz opis gostiju možemo da pronađemo krivce i ispratimo ih iz zoološkog vrta", stoji u reagovanju Brights Zoo.

Brights Zoo je privatan zoološki vrt: u ovom objektu koji je u porodičnom vlasništvu, osim uobičajenih životinja, žive i neke retke i ugrožene vrste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Iz tiganja krokodila u vatru leoparda: Antilopi je bilo suđeno da je ulove uprkos herojskoj borbi

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari