• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konj u Masačusetsu spasen nakon što je propao kroz pod štale i ostao zaglavljen u njemu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmogodišnja životinja sada je na bezbednom i normalno hoda i kasa, tvrde vlasnici

  • 0
Konj u štali Foto: Shutterstock/Lubo Ivanko

Jedan konj oporavlja se od dugotrajnog i napornog spasavanja nakon što je propao kroz pod štale! Osmogodišnji lipicaner Valkur, 3. juna stajao je u ambaru na farmi Lajnbruk u Ipsviču u Masačusetsu, kada su mu zadnje noge iznenada propale kroz pod. Iako je bio u nezavidnoj situaciji, Valkur je ostao miran dok su njegovi vlasnici tražili pomoć da ga izvuku iz klopke, prenosi People.

Vlasnici su pozvali hitne službe i lokalnog veterinara koji su angažovali i specijalizovani tim iz Masačusetskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama (MSPCA).

"Veterinar je odmah znao da im je potrebna dodatna pomoć i specijalna oprema kako bi oslobodili jadnog Valkura, pa su nas pozvali", izjavila je Kejsi Makarti, menadžer za pomoć i spasavanje domaćih životinja.

Oni koji prvi reaguju (Vatrogasna služba Ipsviča i Tehnički spasilački tim severoistočnog Masačusetsa) i stručnjaci za hitne slučajeve stigli su na mesto događaja brzo sa zadatkom da bezbedno i što pre izbave zarobljenog konja.

Bilo je potrebno oko četiri sata da se konj nađe na bezbednom. Očekuje se njegov kompletan oporavak: vlasnici kažu da Valkur već normalno hoda i kasa.

Nejasno je još zašto je konj propao kroz pod. Upravnik farme pretpostavlja da je razlog prazan prostor ispod poda štale i trulo drvo.

Spasioci kažu da rade sa stanovništvom na programu obuke i prve pomoći u slučaju da se dese slične situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lopovi tri puta pokušavali da ukradu istog konja

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari