• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor iz Njukasla, spasitelj zlatne ribice koja je "pala s neba", na udaru "dušebrižnika" sa interneta

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sudeći po uobičajenim reakcijama sa društvenih mreža, u današnjem vremenu nijedno dobro delo ne može proći nekažnjeno

  • 0
Zlatna ribica Foto: Shutterstock/Andrej Jakubik

Nedavno spasavanje zlatne ribice u dvorištu britanskog lekara u Njukaslu sasvim logično je postalo viralno, ali iz - pogrešnih razloga. Kada je dr Ben Beška 1. juna "bacio" pogled kroz prozor, ugledao je jato ptica koje su se okupile u njegovom dvorištu na jednom mestu i otkrio da je njihovu pažnju privukla zlatna ribica koja je bila - živa.

Beška je brzo uzeo ribicu i privremeno je stavio u fioku zamrzivača punu vode, nadajući se da će se ona oporaviti. Kada je riba proplivala, Beška je shvatio da je dobro postupio i otišao je u lokalni pet šop da kupi mali akvarijum, hranu za ribe i druge potrepštine za svog kućnog ljubimca, piše Pethelpful.

Ali, tada su počele nevolje.

Dokazujući da na internetu nijedno dobro delo ne ostaje nekažnjeno, Beška je otkrio da je njegova objava o spasavanju zlatne ribice na X nalogu (bivši Tviter) postala predmet kritika od strane čitalaca koji su gotovo razapeli ovog čoveka, jer je sve radio "pogrešno".

Ovo su samo neki od komentara:

"Predlažem da je nekome poklonite", predložila je jedna osoba. "Vaš akvarijum bi morao da bude 5 puta veći, a ribi su potrebni prijatelji".

"Kako je užasno da riba, koja može imati celo more, treba da provede život u tako malom, skučenom prostoru", rekao je drugi. "Zvučiš kao dobra osoba, ali radiš pogrešno."

Iako su negativni komentari konstantno pristizali, Beška za njih nije mario. Po njegovom mišljenju, ljudi su zaboravili da je pronašao ribu na svom travnjaku.

Stoga je sasvim opušteno poručio svojim hejterima:

"Ponavljajte za mnom: na brzinu kupljen privremeni akvarijum bolji je za zlatnu ribicu nego da leži mrtva u travi".

Iako internet i društveni mediji mogu biti odlične platforme za deljenje informacija, to su ujedno mesta na kojima se gomilaju i nepoželjni komentari i mišljenja koje niko i ne traži.

Tog 1. juna kad se probudio, Beška nije planirao da postane vlasnik zlatne ribice, pa mu je pronalaženje bezbednog mesta bilo prioritetno, kako bi ona preživela. Osim što je ribicu spasao od sigurne smrti, Beška je nezvanu gošću osigurao i od šapa sopstvene mačke (u kasnijem snimku, Beška pokazuje da se i njegova kućna ljubimica zainteresovala za ribicu).

U svakom slučaju, Beška je prihvatio sve dobronamerne savete virtuelnih "prijatelja" i planira da nabavi veći akvarijum i nekoliko prijatelja za Alis, ribicu koju je spasao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Nemo se izgleda vraća kući": Mislili su da je ribica uginula pa su je bacili u wc šolju

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari