• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanac živi sa psima u automobilu, jer je bio primoran da bira između voljenih ljubimaca i stalnog doma

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pol Grouns iz Mejdstouna u Kentu postao je beskućnik u januaru 2022 i, uprkos tome što je stalno zaposlen, ne može da pronađe smeštaj u kome će živeti sa jazavičarem Maksom i džek raselom Tobijem

  • 1

Pol Grouns postao je beskućnik u januaru 2022. i uprkos tome što je stalno zaposlen, ne može da pronađe smeštaj u kome će moći da bude sa vernim psima, pa je prinuđen da živi u sopstvenom automobilu. Čovek koji živi u kolima sa ljubimcima tvrdi da je primoran da bira između pasa i sigurnog krova nad glavom, prenosi Mirror.

Uprkos tome što nije izgubio posao, Grouns živi u svom automobilu sa psima više od dve godine. Rođen i odrastao u Mejdstouna u Kentu, Grouns tvrdi da mu nije ponuđen privremeni smeštaj, jer ga ne smatraju ugroženim, ni prioritetnim, a gotovo nijedan privatni privremeni smeštaj nije "pet friendly". Ovaj 45-godišnjak kaže da su psi Maks i Tobi njegov spas i da nije spreman da ih udomi ili napusti da bi dobio krov nad glavom.

"Ako ste pravi ljubitelj životinja, nećete se odvojiti od svojih životinja. One su vaša porodica i kao da su vam deca. Gotovo nijedan privatni smeštaj ne dopušta kućne ljubimce, tako da nemate mnogo izbora", tvrdi Grouns.

Vlasti Mejdstona naložile su nezavisnom recenzentu da razmotri zahtev gospodina Grounsa da se poništi odluka po kojoj je on neprioritetan. Prema izjavi portparola gradonačelnika, radi se na pronalaženju odgovarajućeg stambenog rešenja za ovog čoveka. Ipak, Grouns kaže da ne oseća podršku vlasti. Njegovi psi, jazavičar Maks i džek rasel terijer Tobi su nerazdvojni, a Polu su "sve na svetu". Maks koji ima sedam godina i boluje od kancera je sa Polom od prvog dana beskućništva.

Grouns kaže da su psi "njegov ponos" i zbog njih živi u automobilu, jer da ih nema, ne zna koliko bi dugo bio tu.

Pol je spavao van svog auta u seoskim atarima, na parkiralištima i stajalištima dok je radio kao vozač kombija. To mu je skretalo pažnju sa stalne neizvesnosti koja je drastično uticala na njega, pa je nedavno na dve nedelje suspendovan s posla, jer je pokušao da sebi oduzme život.

Rekao je da vlasti ne brinu za njega kako bi trebalo, jer mu savetuju da udomi pse i ode u privatni smeštaj. On to jednostavno ne može da uradi. Problem koji ima ne može da reši, jer je nemoguće naći društveni ili privatni smeštaj koji bi mu dopustio da živi sa svojim ljubimcima.

Ljudima poput njega ne nudi se mnogo izbora i kaže da "polako odustaje". U vreme Božića bio mu je obezbeđen privremeni hotelski smeštaj, ali je to trajalo samo nekoliko dana, pre nego što je zamoljen da ode, jer mu nije bilo dozvoljeno da ostavlja pse bez nadzora dok je išao na posao. Njegov zahtev za preinačenje "neprioritetnog" statusa je odbijen. Iako je slao brojne poruke privatnim stanodavcima, svaki odgovor bio je da nije dopušteno da dovede u dom i ljubimce.

Sve što Pol želi je mesto za život sa Maksom i Tobijem. On smatra da je sramotno kako lokalne vlasti tretiraju beskućnike koji imaju kućne ljubimce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari