• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnica posle 11 godina uradila DNK test svom ši cuu: Nećete poverovati od kojih je rasa stvoren

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pas Tito imao je u sebi 45 posto DNK ši cua, a ostatak gena pripadao je drugim roditeljskim rasama kojih je bilo čak šest

  • 0
Ši cu Foto: Shutterstock/oliavvvesna

Jedna žena 11 godina je vlasnica preslatkog ši cua, ali je od samog početka sumnjala u "čistoću" rase kojoj njen ljubimac navodno pripada. Nedavno je radoznalost pokazala da je jača od svega, pa je žena odlučila da kupi DNK test i proveri da li je njen ljubimac Tito rasni ši cu ili su njene sumnje opravdane.

"Skoro 11 godina sam ponosna vlasnica kućnog ljubimca, divnog malog ši cua po imenu Tito koji ima samo 3. 5 kilograma. Tito je mali, ali moćan pas koga sam udomila sa Petfinder-a od hraniteljke iz Arkanzasa kada je imao samo 6 meseci. Iako sam ga dobila kao "čistokrvnog", nekako sam znala da nije tako. S obzirom na njegovu malu veličinu i činjenicu da nema "tradicionalno" ši cu lice, zaključila sam da još neke rase imaju udela u njegovom stvaranju", kaže Titova vlasnica.

Pre nekoliko nedelja, ona je nabavila DNK test za kućne ljubimce i uskoro su se njene sumnje o Titovom genetskom nasleđu potvrdile, piše Pethelpful.

Tito jeste ši cu, ali manje od polovine njegovih gena pripada ovoj rasi. Vlasnica je priznala da nije previše šokirana, ali se iznenadila zbog činjenice da je Tito bio ši cu samo 45 posto!

Ova mala "varalica" u sebi je imala i 16 posto lasa apsa gena, što je vlasnica takođe očekivala pre nego što je uradila test, i naposletku, ši cu i lasa apso dele dosta istih fizičkih karakteristika.

Ali, ovde su stvari dobile zanimljiv i krajnje neočekivan obrt.

Nikada ne biste pogodili treću rasu koja je učestvovala u stvaranju Tita!

Kritski gonič Foto: Shutterstock/New Africa

"Jedan od roditelja mog Tita je i kritski gonič", napisala je vlasnica i dodala da je ova rasa "ukomponovana" u gene njenog ljubimca u srazmeri od oko 10 procenata.

Podatak o tome da Tito ima gene kritskog goniča nije bio očekivan, ali je to jedan od najboljih delova DNK testa koji navodi uobičajene karakteristike rase na osnovu rezultata. Sićušni Tito bio je "tvrdoglav i rezervisan prema strancima" što je karakteristika stotina rasa pasa!

Iznenađenjima vlasnice nije bilo kraja, jer je saznala da njen pas nosi DNK tragove maltezera, američkog eskimskog psa, pekinezera i portugalskog vodenog psa!

Iako je o svom ljubimcu saznala mnogo iznenađujućih činjenica, vlasnica Tita kaže da je i dalje nije briga koje je rase njen voljeni pas. On je, kako kaže, pas za dušu, ljubav njenog života i njeno zakonsko drugo dete.

"I dok ću ga i dalje nazivati ši cuom, pošto to radim skoro 11 godina, već sam počela da ga oslovljavam imenom "moj mali Kritski gonič", kaže vlasnica ovog malog ali preslatkog četvoronožnog "prevaranta".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari