• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna žena proglašena heroinom: Pratila vevericu sa plastičnom čašom na glavi i spasila je sigurne smrti

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na TikTok snimku veverica pokušala da se oslobodi klopke, udarajući u automobile i drveće, sve dok nije došla dama koja joj je pomogla

  • 0
Veverica i plastična čaša Foto: Shutterstock/Gertjan Hooijer, NPvancheng55

Veverice su izuzetno radoznale životinje i ne postoji mesto gde neće zaviriti kako bi se uverile da ne propuštaju priliku da dobiju neki ukusan zalogaj. Međutim, više je nego izvesno da su mesta i predmeti koje smatraju intrigantnim ujedno i zamke iz kojih se ponekad teško spasavaju same, pa mnogima od njih život često visi o koncu ili je u opasnosti, u slučaju poput ovog kad veverica nenadano dobija produženu plastičnu kapu za glavu.

Mnogi vlasnici postavljaju oko svojih domova ograde kako bi se zaštitili od upada grabljivaca, dosadnih životinja koje prave nered u baštama i vrtovima, ali i nemarnih i bahatih građana i suseda koji bacaju smeće gde stignu i zagađuju okolinu.

Najviše smeća prave oni koji bacaju plastičnu amabalažu, a čašice za kafu su među najbrojnijim.

Nažalost, jedna radoznala veverica naišla je upravo na odbačenu plastičnu ambalažu za kafu i, prirodno, uvukla je nos u nju kako bi polizala ili onjušila ostatke, prenosi Pethelpful. Na nesreću, čaša joj je ostala na nosu, a životinjica je, pokušavajući da se oslobodi klopke, još dublje gurnula glavu unutra i nije joj preostalo ništa drugo nego da trči i skače sa opasnim "bagažom" na glavi.

Na ovom video snimku, jedna žena je zastala da pomogne veverici koju je zarobila plastična čaša za "ajs" kafu. Veverica je bila preplašena, a žena je pokušavala da joj priđe i pomogne dok je veverica jurcala i krila se, ali je uglavnom udarala glavom o automobile i drveće, jer joj je bilo tepško da se kreće sa čašom na glavi.

@jjoriana
I was so mf scared he was gone get mad and attack my ass thats why it took me so long but i just couldnt leave him he was so mf scared 🥺
♬ original sound - jodi😚

Plastika ubrzano ubija divlje životinje, pogotovo plastični otpad koji je najnagomilaniji u moru, gde kornjače jedu plastične kese misleći da su meduze, morski sisari se dave zarobljeni u odbačenim ribarskim mrežama, ptice se zaglavljuju u prstenovima za otvaranje limenki, a tu su i opasne slamčice. Više od dvanaest država u svetu je zabranilo plastične slamke za jednokratnu upotrebu, ali je to samo kap u čaši kada je u pitanju količina plastike za jednokratnu upotrebu koju ljudi svakodnevno koriste i odbacuju.

Budite obazrivi kad ispijete omiljenu kafu pomoću papirne slamčice: ne bacajte je tako da bude na dohvat nečijih šapica...

Prvi način da sprečite ono što se zamalo dogodilo ovoj veverici je da ne bacate smeće gde god stignete.

Uvek imajte na umu ono što kaže žena u ovom video zapisu:

"Nisi jedini koji doživljava ovaj svet. Veverica ima pravo da bude ovde, baš kao i bilo ko drugi, i niko ne želi da gleda tvoje smeće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari