• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnik podelio genijalan trik: Kako da naterate psa da bude savršeno miran dok mu sečete nokte

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teško da ovu ideju smatramo najpametnijom, ali ako će vaš ljubimac biti poslušan tokom pedikira, vredi biti smešan i neuredan pet minuta

  • 0
Trik za nokte Foto: Printskrin/TikTok/@maoriblue

Ako ste iskusan vlasnik psa, verovatno znate kakav bol može da mu nanese sečenje noktiju. Maori Blu je prelepi kucov koga je vlasnik Rodrigo poprilično razmazio. Rodrigo priprema obroke za Maorija koji bi komotno mogli da budu posluženi u restoranu sa 5 zvezdica!

Maštoviti vlanik psa objavljuje video zapise na TikTok nalogu @maoriblue, ali je ovaj snimak bio potpuno drugačiji, mada opet ima veze sa hranom, prenosi Pethelpful.

Rodrigo jr podelio "opušteno-bezbrižan" video o tome kako da isečete nokte svom psu, a da on ne mrdne prstom u znak protesta.

Video je podelio u četvrtak, 18. aprila: Rodrigova "tehnika" deluje pomalo ludo i ako je primenite najverovatnije ćete biti neuredni i izgledaćete smešno, ali Rodrigo kaže da psu nikad lakše nije odradio pedikir. Maori Blu verovatno nije ni primetio šta se dešava!

@maoriblue
Alguém tem outra técnica pra cortar as unhas do pet ? 🐾😆
♬ som original - Maori Blue

Obožavaoci @maoriblue složili su se s tim da je ovo sjajna ideja, mada je korišćenje vlažne hrane za pse poprilično hrabar izbor za "mazanje" oko folije koju je Rodrigo omotao oko glave.

Neki komentatori su predložio zamenu koja ne bi kapala i napisao je samo jednu reč: "Puter od kikirikija..."

Pripremite psa "psihički" za sečenje noktiju

Profesionalci za negu pasa, ali i iskusni vlasnici često savetuju početnike kako da ljubimcu iseku nokte bez obostranog stresa. U tom pogledu, gotovo svaki pas se gotovo po pravilu pretvara u uplašenu bebu: širi oči, cvili, drhti i zavija, prevrće se, pa čak i pada u nesvest. Ali, za svaki strah ima leka, pa i za podsecanje psećih noktiju.

@2amicyy #pup #pug #nails #scream #fyp mom sent me a vid of her cutting our pug nails and she couldnt even start 😂😂#😂 ♬ original sound - 2AMIcyy

Pre nego što se upustite u ovaj poduhvat, psa smestite najudobnije što možete i prvo mu priuštite masažu šapa, kako bi navikao na dodire u tom delu noge i da bi mu bilo prijatnije. To radite kad se pas opusti.

Savetuje se da psu ne podsecate nokte posle kupanja, koje mu je ionako stresno, ili neposredno pre igre ili posle nje.

Da li znate gde je granica psećeg nokta

Različite rase pasa imaju različite dužine noktiju, pa se dobro informišite pre nego što uzmete makaze u ruke. Ako psu odsečete nokat do kraja, to može da bude bolno u slučaju da preterate, jer se tu nalaze nervi i krvni sudovi.

Potrebno je malo vežbe da biste se navikli da to radite sami, a možda ćee iskoristiti Rodrigov predlog koji će vam definitivno olakšati posao.

U slučaju da se ipak plašite da ne naudite psu, odvedite ga grumeru ili kod veterinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari