• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubitelji životinja danas obeležavaju dan koji psima iz svih azila poklanja drugu životnu šansu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nekim zemljama 20. maj proslavlja se kao Dan pasa iz azila, a osmislila ga je 2018. godine književnica Liza Vihebrink

  • 0
Pas iz prihvatilišta Foto: Shutterstock/Amber Aquart

Udomite danas četvoronožnog drugara i doživite sreću koju samo pas iz prihvatilišta može da vam pruži. Svake godine, azili za kućne ljubimce i centri za spasavanje životinja obeležavaju dan svojih malih štićenika koji traže novi dom.

U nekim zemljama 20. maj se proslavlja kao Dan pasa iz azila. Prema nekim procenama, oko dva miliona pasa iz azila udomi se svake godine u domove u SAD. To su psi koji iz raznih razloga ostaju na ulici, bilo da se porodica seli, bilo da vlasnik više ne može da brine o kućnom ljubimcu, ukoliko postoji bolest u porodici ili drugi održivi razlozi.

Nedužni psi iz prihvatilišta svakodnevno čekaju nove vlasnike i porodice koji će ih odvesti u topli dom gde će imati svu ljubav koju zaslužuju.

Dan pasa iz azila je osmislila Liza Vihebrink 2018. godine. Vihebrink je autorka knjiga za decu i direktorka neprofitne organizacije "Tails that Teach".

Svrha uspostavljanja Dana pasa iz azila bila je da se podigne svest o ovom problemu i posveti pažnja neverovatnom poslu koji azili za kućne ljubimce obavljaju kako bi psi bez vlasnika zauvek pronašli nove domove i dobili drugu šansu u životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepše mace Favole Britney i Miss Monroe, publika izabrala "britanke": Završen 11. Mrnjau Fest

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari