• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan kavalirskog španijela kralja Čarlsa, jednog od najlepših pasa na svetu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednje subote maja, što kalendarski u 2024. znači 25. dana petog meseca, vlasnici i ljubitelji sastaju se na organizovanim događajima koji se priređuju u čast ovog lepog malog psa

  • 1
Kavalirski španijel kralja Čarlsa Foto: Shutterstock

Poslednje subote u maju, što kalendarski u 2024. znači 25. dana petog meseca, vlasnici i ljubitelji kavalirskog španijela kralja Čarlsa sastaju se na organizovanim šetnjama i posebnim događajima koji se priređuju u čast ove male rase pasa. Pretpostavlja se da je ovaj događaj počeo da se "slavi" u Australiji, ali se šetnje i susreti ljubitelja rase održavaju u zemljama širom sveta.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa uzgajan je da bude pas pratilac, ali potiče od španijela, radnih vodenih pasa koji su gajeni da izvlače odstreljene ptice iz reka i drugih vodenih površina. Kavalir je energičan pas koji uživa u vodi isto koliko i na suvom, i može se obučiti da uzima ili donosi divljač jednako lako kao i njegovi rođaci španijeli.

Jedna od istaknutih karakteristika rase je mahnito mahanje repom.

Kavaliri vole da se maze i provode vreme u krilu svog vlasnika. Rasa je sklona gojenju, pa vlasnici moraju da obrate pažnju na količinu obroka i poslastica koje im daju. Redovna aktivnost pomaže u održavanju težine i vlasnicima kavalira se preporučuje da obezbede psima sat vežbanja svakog dana.

Kavalirski španijel osvaja srca svih ljudi koje susreće.

Zato svim kavalirskim španijelima kralja Čarlsa želimo srećan divan svetski dan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari