• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možemo da se opkladimo da nikad niste videli ovakvu zmiju: Pripada rodu mrežastih pitona i zovu je "krava"

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mrežastog pitona sa crno-belim flekavim "dezenom" uzgajaju radi trgovine i njega nikad nećete videti u divljoj prirodi, osim ako ne pobegne...

  • 0

Da li ste ljubitelj zmija? Bez obzira na to da li ih volite ili ne, morate priznati da je ovo jedna od najlepših zmija koju ste imali prilike da vidite, a isto misle i zaposleni u Zoološkom vrtu za gmizavce koji su podelili ovu objavu na svom TikTok nalogu @thereptilezoo.

Zoološki vrt reptila je u ponedeljak, 11. marta, objavio video u kome je predstavio svetu ogromnog pitona sa izuzetno prikladnim imenom: kravlji mrežasti piton, prenosi Pethelpful.

Žena koja brine o ovom lepotanu ispričala je mnogo zanimljivih detalja o zmiji posebnog "dezena" koja je na svet stigla potpuno bela. Mrežasti piton ovog varijeteta dobija pege dok stari.

"Nije li ova devojka prelepa?", piše na početku teksta koji ide uz snimak.

Komplimenti za zmiju koju su prozvali mrežastim pitonom kravom nastavljaju da se nižu. Osim što je nesvakidašnje lep, ovaj piton podseća na "kolače i sladoled", kako je napisano na početku videa.

@thereptilezoo Isn't this beautiful girl just the coolest!?🤩 She's called a cow🐄 reticulated python🙌🔥 But I think she looks more like cookies and cream ice cream What do you think?😁 • • • #wild #snake #bigsnake #tik #tok #tiktok #tiktokanimals #awesome #wildlife #cool #video #moments #beautiful #amazing #animals #wild #wildlife #cuteanimals ♬ original sound - The Reptile Zoo

Obožavaoci Zoološkog vrta reptila ostavili su zanimljive komentare ispod video zapisa.

"Da li će žute tačke na zmiji postati crne pege u budućnosti?", pita se jedan ljubitelj zmija.

"Pitonu dajte ime Oreo", predložio je još jedan komentator.

"Umro bih samo kad bih se našao pored njega", tvrdi treći korisnik TikToka.

Pitoni su najduže zmije na svetu: odrasla jedinka naraste preko 6 metara, a sem tog šokantnog podatka, poznati su po tome što će progutati svako biće koje mogu da savladaju.

Divlji mrežasti pitoni žive u gustim džunglama i šumama u blizini izvora vode, u zemljama južne i jugoistočne Azije poput Bruneja, Bangladeša i Kambodže. Fasscinantan je podatak da mrežastog pitona sa ovog videa ne možemo naći u divljoj prirodi, jer je to piton sa posebnom šarom i takve zmije sa specijnim "dezenom" se uzgajaju za trgovinu kućnim ljubimcima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Piton napao pogrešnog čoveka: Izujedao zmiju nasmrt

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari